Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor prisas för arbete på högskolan

Forskarna Eva Boman och Katarina Wijk får nu pris för sina nyskapande satsningar på Högskolan i Gävle.

Annons

Eva Boman belönas för att ha etablerat personal- och arbetslivsprogrammet på högskolan medan Katarina Wijk har utvecklat Ergopriset som ska delas ut till arbetsmiljösatsande företag i regionen.

Samverkansutmärkelsen 2008 handlar om att man ska ha haft kontakt med till exempel olika företag under sin forskning. Tillsammans får de båda kvinnorna dela på 50 000 kronor. Priset delas ut av kontaktrådet på Högskolan i Gävle där personer från arbetslivet i Gävleborgsregionen finns representerade.

Eva Boman är lektor i miljöpsykologi och får enligt juryns motivering pris för att ha utvecklat personal- och arbetslivsprogrammet som startade hösten 2008 med stor uppslutning.

Katarina Wijk forskar vid Centrum för Belastningsskadeforskning och belönas för att ha medverkat till att skapa Ergopriset. Det kommer att delas ut till företag som ökat sin lönsamhet genom att satsa på en bra arbetsmiljö.

– Mest effektfull är helhetsbilden om man har både ergonomisk utrustning och en social del som fungerar bra, att man har aktiviteter tillsammans och jobbar med grupputveckling, säger hon.

Mer läsning

Annons