Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan säger nej till skräpet – nu tas återvinningsstationen bort

Från och med i tisdags kunde inte längre boende i Valbo återvinna sina sopor vid Valbo kyrka. Återvinningsstationen är borttagen eftersom den stod på församlingens mark och avtalet är nu avslutat med återvinningsföretaget Förpacknings-och tidningsinsamlingen, FTI.

Annons

– Det blir skräpigt på församlingens mark. Företaget gör sitt bästa men skräp blåser in på gården. Vi slöt ett nytt avtal fast att vi pratade om att det var skräpigt redan för 4-5 år sedan och man tittade då på ny mark att ställa återvinningsstationen på, säger Christer Palm, kyrkogårds-och fastighetschef.

Kontraktet löper ut den 31 december men FTI valde att redan i tisdags ta bort återvinningsstationen. Företaget hänvisar till närliggande stationer och beklagar det inträffade. Man ska nu diskutera med kommunen var en ny återvinningsstation kan stå.

– Vi återkommer om var den kommer att hamna men hoppas att den kommer stå i närheten. Det kan ta ett tag eftersom vi måste ha bygglov för att ställa upp en ny, säger Annika Dahlberg, kommunikationschef på FTI.

Närmast återvinningsstation ligger vid Coop på Durovägen 2 i Hagaström.

Mer läsning

Annons