Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenhet i Villastan lockar

/
  • PÅ HUGGET. Ingmarie Lindstedt, Olle Lindstedt och Ronnie Grönqvist var först i kön när Riksbyggen i går började sälja lägenheter i det nya området i Villastan. Till vänster Riksbyggens säljare Kristina Hedqvist och till höger mäklaren Anna-Lena Gustavsson.

Intresset var stort när Riksbyggen i går hade officiell säljstart för ett nytt bostadsområde med exklusivt läge i Villastan. Om tillräckligt många köpare tecknar förhandskontrakt byggs 47 lägenheter med start i mars.

– Det ser intressant ut. Ett lugnt och fint område, tyckte spekulanten Olle Lindstedt när han studerade skisserna.

Annons

Från början var det Pingstkyrkan som hade långtgående planer på att bygga bostäder i grönområdet vid Hedvigs Trädgård i ett stort projekt där det även ingick en ny kyrka, idrottshall och förskola.

Men när regeringen, efter överklaganden upp till högsta instans, till sist gav klartecken sade banken nej till den tänkta finansieringen. Då klev i stället Riksbyggen in i bilden och köpte marken där fyra fyravåningshus med 47 lägenheter ska byggas runt en gemensam trädgård.

– Ett kul projekt med ett bra läge med närhet till både stan och naturen, säger projektledaren Stig Holmsten.

Att Riksbyggen satsar på lägenheter i villatäta Villastan beror på att det är ett generationsskifte på gång.

– Det är många som bor i villa i dag som vill flytta till lägenhet utan att behöva lämna området.

Vid söndagens försäljningsstart visade sig också intresset vara stort från just gruppen äldre villaägare.

– Vi jagar varandra i en alldeles för stor villa i Hagaström. Vi har för många trappor att springa i och även om det är kul med gräsklippning och snöskottning börjar kroppen säga ifrån, sade Olle Lindstedt som tillsammans med hustrun Ingmari var först på plats i försäljningslokalen.

Fyra av lägenheterna är redan i förväg tecknade av bosparare med förtur till Riksbyggens lägenheter.

– När vi nått säljkravet på 50 procent av lägenheterna tas beslutet om byggstart. Målet är att vi ska ha uppnått den nivån i februari för att sedan kunna börja bygga i mars, säger Kristina Hedqvist, säljare på Riksbyggen.

Mer läsning

Annons