Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget kräver inte läkare på pengar

Landstinget kommer inte att kräva tillbaka pengar från den privatläkare i Gästrikland som dömts för bokföringsbrott och skattebrott.
– Det finns inget som talar för att läkaren har begått bedrägeri gentemot landstinget, säger landstingsjuristen Stefan Jacobsson.

Annons

Privatläkaren i Gästrikland har låtit bli att redovisa som inkomster på över en halv miljon kronor, fick i början av oktober villkorlig dom och 120 timmar samhällstjänst.

Läkaren har haft privat mottagning i Gästrikland och fick ersättning av landstinget. Skatteverket har granskat bolagets bokföring åren 2003, 2004 och 2005.

Under den tiden har läkaren utfört totalt nära 9 500 behandlingar – men bara redovisat drygt 1 300 i bokföringen.

Misstänks ha lurat

Tidigare har det funnits misstankar om att läkaren även lurat landstinget på pengar, att han fått betalt för fler behandlingar än han utfört. De misstankarna stöddes av den utredning Skatteverket gjort.

Inte redovisat alla

Men efter att ha gått igenom tingsrättsdomen bedömer Stefan Jacobsson att det inte finns några tecken på det. Läkaren tycks helt enkelt ha utfört de behandlingar han ersatts för, men inte tagit upp alla till beskattning.

Mer läsning

Annons