Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget utarmar baltikum på läkare

/

20 läkare från Baltikum har precis varit i Gävleborg för anställningsintervjuer.
Men värvningskampanjen är inte okontroversiell.

Annons

– Principiellt tycker jag att det är fel att vi rekryterar från länder som är i ett uppbyggnadsskede och själva behöver sina läkare, säger landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).

Landstinget Gävleborg har varit väldigt aktivt med att rekrytera läkare utomlands. De senaste tre åren har ett 60-tal läkare anställts efter kampanjer i främst Tyskland men även Ungern.

Den senaste rekryteringsresan gick till Estland, Lettland och Litauen och 20 läkare har i veckan varit på besök. Bland annat psykiatriker, allmänläkare, ortopeder och barnläkare – läkare som det är stor brist på i landstinget Gävleborg.

Men rekryteringen är inte okontroversiell.

Det finns kritiker som hävdar att det finns en risk för att de här länderna – som ännu inte har nått upp till samma levnadsstandard som Sverige – riskerar att dräneras på välutbildad arbetskraft.

En av dem som är tveksam är självaste finans- och personallandstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).

– Att läkare själva söker sig hit är en sak, vi har ju fri rörlighet inom EU. Men jag tycker inte att vi aktivt ska rekrytera från länder som behöver sina läkare för att bygga upp sin egen hälso- och sjukvård.

För några år sedan var hon själv i Estland och besökte ett sjukhus för rehabilitering av hjärnskadade barn. Där mötte hon en läkare som var förtvivlade över att när de äntligen hade fått pengar och kunde börja bygga upp sjukvården så hotades det av att allt fler läkarkollegor lämnade landet.

Ofta är det lönen som lockar. Medan man som överläkare i Sverige kan tjäna 50 000 kronor i månaden kanske man i Baltikum får nöja sig med 15 000 kronor.

– Jag tycker personligen att vi ska vara solidariska med de här länderna och inte aktivt locka hit läkare med villkor som de inte kan erbjuda, säger Ann-Margret Knapp.

– Jag utgår från att vi bara rekryterar från länder där det finns ett läkaröverskott. Då tycker jag att det är okej.

Men hur det är med läkartillgången i Estland, Lettland och Litauen kan varken landstingsdirektören Svante Lönnbark eller personaldirektören Margareta Petrusson svara på. Enligt Petrusson är inte det heller avgörande för landstingets agerande.

– Fri rörlighet på arbetsmarknaden är en av EU:s viktigaste grundprinciper och det är den vi följer. De länder som valt att ansluta sig till EU är också medvetna om det.

Mer läsning

Annons