Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingspolitiker lämnar mp

/

László Gönczi, ledamot för miljöpartiet i landstingsfullmäktige, lämnar sitt parti och blir politisk vilde. Något som påverkar de styrande partiernas majoritet.
– Jag är inte främmande att rösta med oppositionen, säger han.

Annons

I helgen pågår miljöpartiets extrakongress i Göteborg. Den stridbare Ljusdalspolitikern László Gönczi finns på plats - och han har fått nog.

– Skillnaden har blivit för stor mellan min ideologi och partiets ideologi. Extrakongressen är bara toppen på ett isberg, säger han.

Trots att funderingarna funnits hos honom en längre tid så var det med öppet sinne han begav sig av till extrakongressen.

– Jag ville se om det fanns en vilja att ta hand om oliktänkande i partiet. Men det verkar inte så. Det finns säkert de som tycker att jag varit störande och är nöjda med mitt avhopp.

Men avhoppet som medlem i miljöpartiet får konsekvenser även för Landstinget Gävleborg. Sedan tidigare har s, v och mp endast en röst mer i fullmäktige. Med Gönczis avhopp kan han bli vågmästare.

– Jag är inte ute efter att avskaffa nuvarande majoritetsledning. Men om vi inte kommer överrens i vissa frågor kan jag rösta med borgarna, säger han.

Mer läsning

Annons