Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång kö till äldreboenden

/

Kön för att få plats på något av Gävles äldreboenden är så lång att lägenheter som av besparingsskäl stått tomma nu måste börja användas igen. Omkring 70 personer väntar på en plats.

Annons

Den långa kön för att få en plats på Gävles vård- och omsorgsboenden växer. Omkring 70 personer väntar just nu på en plats. Framför allt råder det brist på platser för dementa.

Det finns alltid personer i kö eftersom det hela tiden finns ett flöde av personer som behöver komma till ett äldreboende, men normalt sett brukar det vara omkring 30 personer i kön. De personer som just nu väntar på att få plats får hjälpinsatser genom exempelvis hemtjänsten. Men för den som behöver hjälp dygnet runt är det bäst att vara på ett vård- och omsorgsboende. Insatser i hemmen är också dyrt för kommunen.

På grund av detta agerar Gävle kommun genom att nio lägenheter som stått tomma på äldreboendet Furugården i Valbo tas i bruk. Det är lägenheter som var avsedda för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Bostäderna stod tomma under 2014 för att kommunen skulle spara pengar. Lägenheterna kommer nu i stället att bli bostäder för personer med demens.

Den 16 mars väntas lägenheterna vara klara.

Mer läsning

Annons