Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa köer till Gävles nya köplador

/
  • nyfikna. Det var gott om besökare som ville kika på Gävles senaste stormarknad. Som längst sträckte sig köerna tvärs över hela parkeringen när matbutiken City Gross öppnade i går.

Det var kö tvärs över parkeringen när matbutiken City Gross slog upp sina dörrar i går eftermiddag. Tidigare under dagen hade postorderföretaget Jula öppnat sitt nya varuhus alldeles intill.
– Vi har åkt till Uppsala förut men nu slipper man det, säger Kenneth Sundberg från Åbyggeby som handlat hemmapysselgrejer.

Annons

På bara några dagar har tre nya köplador öppnat vid köpcentret i Hemlingby. Och intresset för nya butiker verkar inte vara mättat. När City Gross premiäröppnade vid klockan 17 i går sträckte sig bilköerna bort till Ericssons fabrik i Sörby en halvtimme innan.

– Jag vill titta på den nya affären, det är mycket spännande. Jag har varit på Jula innan och ska vidare till Biltema sedan, berättar Mariam Alkhder från Sätra. Hon tror inte att Gävle är mättat på stormarknader utan att staden är tillräckligt stor för att ha täckning för dem alla.

En bit bort kommer Karin och Fredrik von Wachenfeldt med en knökfull kundvagn. Paret tycker att butiken har levt upp till förväntningarna och fortsätter den tänker de byta från Willys och Ica Maxi där de tidigare har varit kunder.

– Fast de andra måste väl sänka priserna nu när så många åker hit, påpekar Karin von Wachenfeldt.

– Folk kommer att vallfärda hit från hela Mellansverige. Det kommer att gå jättebra, säger Fredrik von Wachenfeldt.

Hemmapysslaren Kenneth Sundberg som fyllt en shoppingvagn på Jula tror också att de nya butikerna drar besökare till Gävle.

– Jag tror att det kommer att bära sig. Biltema har man ju önskat i många år att det ska komma hit. Det är många som åker bil till Uppsala för att handla och det behöver man inte längre. Konkurrensen gör ju också att det blir bättre priser.

Mer läsning

Annons