Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa sportlovsnätter på LAN

/
 • Fika        på stan.  Fredrik Lövgren och Evelina Eklundh tar en välförtjänt paus efter spring i butiker. Under sportlovet ska de umgås med kompisar, se på film och åka till Kungsberget.
 • Denna trio laddar med en promend på stan iinnan de åker till Bomhus för att spela dator. Sofia Hägg, Hampus Aspholm och Sandra Stenberg njuter av ledigheten.

Att umgås med kompisar hemma eller ute på stan är en populär syssla under sportlovet.


– Vi kollar på film hemma eller är ute på stan, säger Evelina Eklundh, 17 år från Hedesunda. Hon tar en sväng till Gävle tillsammans med pojkvännen Fredrik Lövgren, 17 år.

Annons

– Jag har shoppat lite tröjor och underkläder. Sedan sitter vi och fikar och umgås. Det finns mer att göra i Gävle, säger Evelina.

Fredrik ska varva uteliv med inneliv under veckan. Han ska åka slalom i Kungsberget och åka till Borlänge för att bada.

– Skönt att det är mycket lov kvar ännu, säger de.

Några som besöker stan ofta är Hampus Aspholm 14 år, Sofia Hägg, 14 år och Sandra Stenberg, 12 år. De fördriver den lediga tiden med att sitta framför datorn eller träffa kompisar på stan.

– Jag åker nog ner på stan en gång om dagen under lovet, säger Sandra.

– I dag ska jag köpa ett par strumpor, säger Hampus. Förutom att vara på stan åker han en del skateboard under sportlovet.

Vanligtvis stiger de upp klockan 12 under lovet och lägger sig ungefär klockan 03. Men i dag är ett undantag, det är innan lunch och de är redan på Drottninggatan.

– Vi ska åka till Legenden i Bomhus och spela LAN. Det blir några långa nätter, säger de.

 

Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN (Local Area Network, Lokalt nätverk). Det vanligaste syftet med ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra.

Mer läsning

Annons