Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länspolismästaren i Gävleborg bland de lägsta avlönade i landet

Länspolismästaren i Gävleborg ligger i botten på löneligan i jämförelse med kollegorna i de övriga länen.

Annons

Landets bäst betalda länspolismästare är Carin Götblad i Stockholm. Hon tjänar 93 500 kronor i månaden. Det är 30 500 kronor mer än vad Gunnar Keventer, vikarierande länspolismästaren i Gävleborg tjänar.

Statistiken tyder på att lönerna till viss del bestäms av hur många anställda länspolismästaren basar över. Länspolismästarna i storstadslänen, med många anställda, placerar sig i löneligans topp medan kollegorna på mindre polismyndigheter som de i Jämtlands, Västernorrlands och Gävleborgs län, återfinns i bottenskiktet.

Vikarierar på tjänsten

Men Värmlands länspolismästare har ansvaret för 582 anställda och tjänar 73 000 kronor i månaden, det är 10 000 kronor mer än vad Gävleborgs polislänsmästare med ansvar för 584 anställda, får nöja sig med.

– Lönerna bestäms av Rikspolischefen. Skälet till att jag kanske har en lägre lön är att jag är vikarie och jag har bara haft den här tjänsten i ett år. Länspolismästaren i Värmland har haft sin tjänst mycket längre, förklarar Gunnar Keventer.

Han lämnar posten i november då Christina Forsberg tillträder tjänsten som Gävleborgs nya länspolismästare. Vad hennes lön blir är ännu inte klart.

Mer läsning

Annons