Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarfack ifrågasätter konsultroll

Fungerade den inhyrda konsulten på Lilla Sätraskolan i Gävle även som rektor?
Det vill Lärarnas Riksförbund ha svar på.
Om så är fallet kommer förbundet att kräva skadestånd för MBL-brott.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om hur de två lärarna Marta Forsbring och Jan Hammarberg omplacerades från Lilla Sätraskolan med omedelbar verkan efter att de pekats ut som "informella ledare".

Beslutet kom sedan en konsult tagits in med uppdrag att reda ut alla gamla konflikter på skolan.

Nu kallar Lärarnas Riksförbund, LR, till tvisteförhandling med stöd av uppgifter om att konsulten även ska ha tjänstgjort som rektor på skolan.

Till stöd för påståendet bifogar förbundet ett utdrag ur en icke offentliggjord rapport där det står: "Förutom att inneha uppdraget som en av två rektorer på skolan fick konsulten i uppdrag att kartlägga och dokumentera problematiken (...).

Facket noterar att ingen förhandling om denna rektorstillsättning har skett och undrar hur det är möjligt att i en offentlig förvaltning anställa en person både som chef och konsult samtidigt.

Lars-Gunnar Backlund på LR säger till Arbetarbladet att han ännu inte fått bekräftat att konsulten suttit på dubbla stolar, men att förbundet vill ha frågan belyst över förhandlingsbordet.

Inte heller Arbetarbladet har fått svar, grundskolechefen Eva Levin hänvisar till kommunens förhandlingschef Roger Kimland, som i sin tur inte hunnit sätta sig in i ärendet.

Mer läsning

Annons