Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Beckman blockades av SVT Gävleborg efter tweet om ponny-SM

/

SVT Gävleborg blockade kommunfullmäktigeledamoten och aktive twittraren Lars Beckman från att följa deras Twitter.
Ansvarige utgivaren Jimmy Roos ville markera mot en tweet som han menar förringade de unga flickorna som tävlade i ponny-SM i Gävle tidigare i år.
Nu är han välkommen tillbaka igen.

Annons

Det är inte första gången moderate politikern Lars Beckman blockas av SVT på Twitter. Tidigare under sommaren blockade SVT:s centrala konto honom efter att de kände sig "twitterbombade av honom", som sociala medier-chefen Susanna Dahlstrand uttryckte det i tidningen Resumé. Ett beslut som togs tillbaka.

Sedan mitten av juli har Lars Beckman också varit blockad av SVT Gävleborg, något han upptäckte under den gångna helgen.

– Som förtroendevald blir det naturligtvis svårt att ta del av flödet, säger han.

Arbetarbladet kontaktade SVT Gävleborgs ansvarige utgivare Jimmy Roos för att höra vad som låg bakom beslutet. Han föredrar att svara via mejl.

– Den direkta orsaken var en tweet där jag ansåg att han gick över gränsen när han ifrågasatte ett reportage inför det ponny-SM som skulle hållas i Gävle. Bakgrunden är ju att Lars Beckman varje dag ifrågasätter SVT Nyheter Gävleborg och public service, men här ansåg jag att han förminskade de, framförallt unga flickor, som tävlar i och är intresserade av ponny-SM, skriver Jimmy Roos.

Vad har ni rent allmänt för kriterier när det gäller vilka som får följa er på twitter? Blockar ni ofta personer?

– SVT Nyheter Gävleborg har aldrig tidigare blockat någon från något av de social medier där vi finns. SVT:s policy är att inte blockera följare. Men jag ville markera mot det som jag ansåg var en förminskning av de flickor vi berättade om i reportaget från ponny-SM.

Jimmy Roos meddelade det i mejlet och under måndagseftermiddagen twittrade sedan SVT Gävleborg ut att Lars Beckman var välkommen att följa dem igen.

Tweeten i fråga löd: "Den hårda granskningen av s v mp fortsätter i @svtgavleborg För 8 miljarder får vi veta att ponny-SM har inletts?". Lars Beckman är fortsatt på krigsstigen när Arbetarbladet framför anledningen till blockningen.

– Jag tror att han känner sig irriterad för att jag påpekar vänstervinklingen hos public service.

– Det måste vara pinsamt för SVT att göra ett tio minuters reportage om ponny-SM medan de helt negligerar näringslivets syn på avvecklad kärnkraft, fortsätter Lars Beckman och syftar på ett debattinlägg från högt uppsatta Gästriklands näringsliv där de sätter press på regeringens Energikommission, som bland annat GD publicerade.

Jimmy Roos låter under måndagskvällen hälsa att reportaget om ponny-SM var en minut långt och inte tio som Lars Beckman påstod.

Mer läsning

Annons