Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Engstrand på GNA: "Vi tyckte att det skulle bli för kostsamt"

Tjänstemän på Gävle näringslivsavdelning, GNA, känner inte alls igen den situation som Fredrik och Claus Hartwig tar upp.
– Vi har haft en kontinuerlig dialog med dem, men vi tyckte att det föreslagna köket skulle bli alldeles för kostsamt, svarar Lars Eng­strand.

Annons

Lars Engstrand är en av GNA: s representanter som sedan november 2007 finns stationerad i Norrsundet.
Uppdraget från Gävle kommun är att få igång verksamhet som ska finnas på fabriksområdet när den läggs ner. GNA ingår också i ett etableringskontor, och man har även gett ut en broschyr som ska locka företag till bygden. Nyetableringar som samtidigt helst ska generera i arbetstillfällen, är det som eftersöks.

Engstrand minns, att den sista kontakten han hade med representanter från Axmarbrygga, handlade om att GNA ville ha in ytterligare en skiss över köket, men att den aldrig lämnades in.
– De ville att det skulle ingå inventarier i köket, men det skulle ju bli alldeles för kostsamt, så vi avskrev ärendet, förklarar han. Beslutet var enigt i både etableringsgruppen och styrgruppen, tillägger han.
Det möte med Stora Ensos ledning som efterfrågades av Hartwigs, bedömdes då inte vara någon idé.

Enligt Lars Engstrand så lämnade han muntlig information om att affärsidén var alltför kostsam; detta gjordes dock inte till Hartwigs. Han håller dock med om att det kanske varit mer korrekt att ha gjort detta skriftligt.
– I framtiden kanske det blir skriftligt i stället, säger han.
Han beklagar samtidigt att situationen blivit sådan, och emotser en fortsatt dialog med Claus och Fredrik Hartwig.

Mer läsning

Annons