Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarreaktioner om adhd

Flera läsare har hört av sig efter Arbetarbladets reportage om 27-åriga Hanna som fick kämpa länge för att få sin adhd-diagnos.
Några av dem är själv drabbade och vittnar om att de inte fått mycket hjälp med att hantera sitt liv efter utredningen.

Annons

En kvinna var 40 år när hon fick veta att hon hade adhd. Innan dess hade hon utvecklat egna strategier för att hantera sina problem.

– Det var som att försöka stoppa in en fyrkantig bit i ett runt hål. Jag fick lära mig att kopiera andras beteenden. Jag märkte att de som pratade med lägre röst fick mer respekt och kollade hur mycket andra pluggade. Sedan gjorde jag likadant själv.

Hon har högskoleutbildat sig och startat eget företag. Som en hjälp för att komma framåt trots det inre kaoset har hon använt sig av tekniken mindfulness.

Däremot har inte samhället erbjudit något stöd efter diagnosen.

En annan kvinna som är 48 år i dag väntar fortfarande på sin utredning. Liksom i det ovanstående fallet var det i samband med en neuropsykiatrisk utredning av hennes barn som läkaren insåg att även hon sannolikt har adhd.

Ytterligare en kvinna beskriver lättnaden efter att hennes tonårige son fått diagnosen. Men även hon efterlyser mer hjälp och stöd efteråt.

Mer läsning

Annons