Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilsolyckan kan blåsa personalen på sin bonus

Personalen på Norrsundets massafabrik riskerar att gå miste om halva sin bonus för maj månad på grund av det stora strömavbrottet förra veckan.

Annons

Som Arbetarbladet berättat stoppades hela produktionen på massafabriken i Norrsundet i torsdags förra veckan sedan en timmerbil glömde att fälla ned sin kran och körde in i en högspänningsledning vid fabriksområdet och orsakade ett stort strömavbrott.

Personalen på fabriken har ett avtal med företagsledningen om att varje anställd får 4 000 kronor i stimulansbonus varje månad om fabriken kan producera 815 ton massa av god kvalitet per dygn fram till nedläggningen vid årsskiftet. Innan incidenten vid strömavbrottet låg man bra till för att få ut bonus för maj månad, men strömavbrottet gjorde att flera dygns produktion gick bort. Enligt regelverket för bonusarna skulle varje anställd därmed bara få rätt till 2 000 kronor i bonus i maj.

Därför är många anställda nu oroliga för att en olycka som ingen av dem kunde råda över ska göra att de alla får 2 000 mindre i plånboken.

– Jag har nämnt för företagsledningen att det inte ska påverka vår bonus. Vi ska prata om det i nästa vecka, men jag tror inte att de kan göra något annat än att betala ut pengarna, säger Örjan Larsson, ordförande i pappers avdelning 146.

Arbetarbladet sökte i går utan framgång Stora Ensos platschef i Norrsundet Tommy Möller.

Mer läsning

Annons