Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennarts sista färd i limousinen

/
  • Det har blivit ett par artiga dörröppningar de senaste 17 åren för Valbobon Lennart Hedström, 72.
  • Lennart Hedström ska ta det lugnt och fokusera på sig själv och familjen. Limousinen fortsätter sin tjänstgöring i Jönköpingstrakten.

Pojkdrömmen blev till verklighet och den första åkningen gjorde Lennart Hedström 1998. Nu 17 år och över 15 000 passagerare senare väljer han att runda av.
På fredagskvällen gjorde han sin sista körning med den vita limousinen som hunnit bli ett stående – men alltid lika kittlande – inslag i Gävles stadsbild.
– Det kommer kännas konstigt och tomt, säger 72-åringen.

Annons

Den sista färden går från Björbo, en timme utanför Falun, till Borlänge under fredagskvällen. Arbetarbladets tvåmanna-team får den äran att vara de näst sista som tar en tur i limousinen Tiffany med Lennart Hedström bakom ratten.

För 17 år sedan bestämde sig Lennart Hedström för att lämna måleribranschen han varit verksam i under 40 år för att förverkliga pojkdrömmen och köpa en limousine. Han har bytt limousine ett par gånger under åren men den Tiffany-tillverkade, över 8 meter långa, skapelsen han kör i dag har varit under många år – över 17 000 mil har det blivit. Många har sett den åka omkring i trakterna, och kanske speciellt noterat den utanför Gavlerinken där den alltid står när Brynäs spelar match.

Den allra första turen minns han väl.

– Jag hämtade ett brudpar ute i Åbyggeby och körde in dem till Stadshuset där de sedan vigdes, berättar han.

Det har ofta blivit just den typen av högtidliga körningar – många bröllop, jubilarer och studenter som ska på skolbal. Det har också blivit en hel del kändismöten genom åren, Alcazar, Sanna Nielsen och ett koppel Brynässtjärnor – däribland Nicklas Bäckström förstås – har alla åkt i Lennarts limousine.

Mest stolt är han över att ha varit med om att starta organisationen Sverige Limousiner.

– Där har jag varit styrelsemedlem och nu ska jag bli hedersmedlem, berättar han.

Anledningen till att han nu väljer att lägga kepsen på hyllan är inte konstigare än att åldern börjar ta ut sin rätt. Lennart Hedström har hunnit bli 72 år och vill fokusera på sin egen hälsa och den närmsta familjen.

– Jag ska väl få njuta lite jag också. Sen vill jag vara lite mer aktiv i Korskyrkan i Gävle, berättar han.

Det är med ett visst vemod han lämnar ifrån sig limousinen till en köpare som har verksamhet nere i Jönköping.

– Det känns lite konstigt och det blir väldigt tomt, men jag får försöka ta vara på mig själv och min familj. Man har ju både barn och barnbarn, man får glädjas med dem och kanske kan jag göra lite mer grejer så länge jag får vara någorlunda frisk.

Mer läsning