Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs fyllde Engeltofta

/

Det finns artister och så finns Lill-Babs. När Kulturkväll på Engeltofta hölls under söndagskvällen blev det trångt i lokalerna.

Annons

En mogen och glad Lill-Babs äntrade scenen på övervåningen i Engeltofta. Eller hon snarare äntrade någon punkt mitt i det tillika mogna och glada folkhavet.

Kort och gott kan Lill-Babs konsten att fånga en publik i ögonblicket. Och det kan behövas när sittplatserna tagit slut och när en betydande del av publiken både sitter och står i intilliggande rum. Hur stor andel som egentligen såg Lill-Babs sjunga är svårt att säga, men alla hörde i alla fall både sången och det spetsiga mellansnacket.

Inga-Lill Hemström hör till skaran som bara hinner skymta Lill-Babs när stjärnan är på väg in mot scenen. Det är första gången i livet hon ser Lill-Babs live. Att hon sen får nöja sig med att höra hennes röst tycker Inga-Lill Hemström är helt okej.

– Att höra är det viktigaste. Lill-Babs är spännande och duktig. En stark kvinna.

En del i publiken ger dock upp i trängseln och traskar ut i sommarkvällen. Det visar sig att det går bra att lyssna även därute i solen och den lätta blåsten. Lill-Babs välbekanta sångröst hittar ut genom de öppna fönstren.

Mer läsning

Annons