Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhagen kontrar mot Källmur med strejkhot

Lillhagsskolan vs Källmursskolan.
Bomhus är inte stort nog för båda skolorna.
Förra veckan samlade eleverna på Källmursskolan in en protestlista mot nedläggningen. Nu svarar eleverna på Lillhagsskolan med hot om sittstrejk.

Annons

– Jag tycker att politikerna borde komma hit och se vilken bra skola vi har. Vi har större lokaler och mycket bättre stämning än Källmursskolan, säger Jennika Ojala, elev, årskurs nio, Lillhagsskolan.

Förslaget som barn- och ungdomsnämnden ska ta ställning till går ut på att lägga ned en av de båda Bomhusskolornas högstadium. Det framtida elev-underlaget berättigar inte bådas existens anser tjänstemännen i barn- och ungdomsförvaltningen.

– Det är olyckligt att situationen har uppstått där Källmur ställs mot Lillhagsskolan. Båda bedriver bra lokal verksamhet och personalen vill givetvis värna om sin respektive skola, säger Mikael Nilsson, rektor, högstadiet på Lillhagsskolan.

Eleverna Johanna Thornberg och Petra Andersson på Lillhagsskolan satt i går på rasten och undrade vad de kunde göra för att rädda sin skola. De skrev ned tolv olika punkter som talade för Lillhagsskolans överlevnad.

– Vi har bland annat mindre mobbning och högre betyg, säger Johanna Thornberg.

För att protestera mot nedläggningsförslaget planerar eleverna i morgon att genomföra en sittstrejk på skolgården.

Mer läsning

Annons