Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhagsskolan kan bli kameraövervakad

/

Bomhus skolor har under flera år haft problem med skadegörelse. Nu ansöker kommunens fastighetsbolag om kameraövervakning av Lillhagsskolan.

Annons

Det är den fjärde skolan i Bomhus som kan beviljas kameraövervakning.

Gavlefastigheter har ansökt om tillstånd för kameraövervakning på Lillhagsskolan i Bomhus. Anledningen är de senaste årens omfattande skadegörelse.

Enligt ansökan harförstörelsen under de senaste tre åren i genomsnitt kostat skolan 135 000 kronor per år. Bevakning av väktare har inte gett önskat resultat.

 

endast under den tid då det inte är någon verksamhet i skolan. Det inspelade materialet ska lagras digitalt hos larmcentralen, och endast säkerhetsansvariga för skolan och fastighetsägaren ska få tillgång till materialet. Automatisk radering av materialet föreslås ske efter 30 dagar.

Gavlefastigheter skriver som tillägg i sin ansökan att det enbart under 2008 har inrapporterats 110 stycken anlagda bränder i Gävle, 46 av dem uppges ha inträffat i nära anslutning till en skola.

Lillhagsskolan kameraövervakning är det den fjärde skolan i Bomhus som utrustas med kameror. Tidigare, 2002, har även Källöskolan och Källmursskolan beviljats tillstånd och i våras beviljades övervakningskameror på Vikingaskolan.

Mer läsning

Annons