Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limöbåten serverar mat utan tillstånd

/
  • Limöbåten har serverat mat ombord trots att de saknar tillstånd från kommunen.

Limöbåten har sålt mat under sina turer trots att företaget som bedriver försäljningen inte har fått tillstånd från kommunen.
– Vi har upprättat en polisanmälan och sen är det upp till åklagare att driva det vidare, säger kommunens miljöinspektör Patrik Gustavsson.

Annons

På Limöbåtens hemsida finns en utförlig lista på diverse varmrätter, bufféer och mingelmenyer som erbjuds till den som väljer att åka en tur eller chartra båten. Problemet är dock att det företag som bedriver livsmedelsverksamheten ombord inte har något tillstånd från kommunen.

– De som är godkända för att bedriva livsmedelsverksamhet är inte det företag som gör det i dag och då är vi skyldiga att anmäla om de bedriver verksamhet och inte är registrerade, säger Patrik Gustavsson som är miljöinspektör på Gävle kommun.

Enligt Patrik Gustavsson har serveringen utan tillstånd förmodligen pågått under en längre tid men att de ansvariga har haft uppfattningen att de har rätt tillstånd men det gäller alltså ett företag som tidigare har skött serveringen ombord.

– Det fanns ett gammalt godkännande på båten och de trodde den gällde men det är företaget som bedriver verksamheten nu som måste vara registrerade, säger Patrik Gustavsson.

När Arbetarbladet ringer Per Rydback som är kapten och VD för Limöbåten Rederi AB är han kortfattad när han får höra vad det handlar om.

– Jag har inga kommentarer, det är allt. Hej då, säger han och lägger på.

Polisanmälan kom in i förra veckan och nu ska en åklagare utreda om något brott har begåtts.

LÄS MER:

Limöbåten fortsätter dagliga turer i augusti

Anordnar nya turer med Limöbåten

Möte ska rädda sommartrafiken

Limöbåten kan tvingas dra ner på turerna

Insändare: Rädda trafiken till Limön

Mer läsning

Annons