Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina fixar käket på Strömvallen

/
  • VÄL FÖRBEREDD. Det är ett hett jobb Lina Thunström har. Under gårdagens fotbollsmatch grillade hon 300 hamburgare.
  • BASEN. Per Larsson är matchansvarig och delegerar ut sysslor till GIF P17. ”Allt vad man kan göra som åskådare ska vara klart tills klockan 18” säger han.
  • UNGA SPELARE. Simon Persson och Alejandro Romero spelar för GIF P17. I går hjälpte de till att sätta upp reklamskyltar inför matchen. Och efter matchens slut blev de även tvungna att städa undan alltihop.
  • LADDAT.Katri Edvardsson har händerna fulla med korvbröd. De kommer alla att gå åt då de räknar med att sälja åtminstone 200 korvar.

Flera timmar innan matchstart börjar jobbet. Biljetter säljs, hamburgare grillas och kaffe kokas. Allt för att Strömvallen ska vara redo för att ta emot publiken.

Annons

En timme innan Gefle IF:s matcher öppnas grindarna på Strömvallen och då ska allt arbete vara klart. Därför kommer nära 100 personer flera timmar innan för att påbörja det som bara ska finnas där när publiken anländer, så som korv, kaffe och matchprogram.
– Utan dem fungerar inte föreningarna, säger Inge Sager som var lagvärd under gårdagens fotbollsmatch mellan Gefle IF och IFK Göteborg.

Personerna som tidigt är där är alltifrån unga fotbollsspelare som vill få mer klirr i klubbkassorna, till helt frivilliga som bara tycker att det är roligt att få hjälpa till.
– Det är fullt upp nu! säger Katri Edvardsson med händerna fulla av korvbröd. För henne är det här andra säsongen hon är med och hjälper till.

Både spelar och steker
En annan som ser till att allt flyter på är Lina Thunström som spelar fotboll för IFK Gävle. Nästan varje gång GIF spelar hemma är hon på Strömvallen och grillar hamburgare till publiken.

Redan två timmar innan börjar Lina sina förberedelser. Det är ett svettigt jobb men väl värt för att klubben ska få mer pengar, tycker hon.
– Nu förbereder jag inför halvlek, då kommer det jättemycket folk!

Hur många hamburgare ska du grilla?
– Runt 300 stycken eller nåt, säger hon.

Mer läsning

Annons