Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions samlar in pengar till forskning

Beroendesjukdomar kostar samhäller 27 miljarder varje år. Lions tillsammans med Hjärnfonden gör nu en omfattande insamling till förmån för forskning kring beroendesjukdomar.

Annons

På onsdag arrangeras en kväll med musikunderhållning, modevisning och mat på Parken i Gävle. Entrén kostar 250 kronor. Pengarna går oavkortat till Lions Röda fjädern- insamling.

– Det blir en upplevelsekväll. Fredrik Swahn ska sjunga och vara konferencier, två klädbutiker i Gävle ska visa mode och det blir information och råd om resor. Alla intäkter går oavkortat till forskningen. Vi har inga administrativa avgifter eftersom alla inom Lions jobbar ideellt, säger Inger Ahlqvist från Lions Club Gävle.

Lions arbetar för samhällsansvar och livskvalitet och samlar in pengar för olika ändamål. Insamlingen pågår i hela Sverige under hela året.

– Röda fjädern-insamlingar gör vi emellanåt för att samla in pengar till något särskilt ändamål. Tidigare har vi till exempel stöttat cancerforskningen, astma- och allergiförbundet och samlat pengar till handikappboenden. I år har vi bestämt att jobba mot våld och droger som främst drabbar ungdomar. Det känns viktigt att stödja forskningen om varför man blir beroende, säger Inger Ahlqvist.

Exempel på beroenden är alkohol, nikotin, narkotika, sex, spel, shopping och socker.

– Många unga spelar mycket både på nätet och i olika spelhålor. Vi måste samla in pengar till forskning så att vi kan hjälpa ungdomarna. Vad är det som gör att vissa blir så beroende som de blir? Varför har vi de här mekanismerna i hjärnan? Anne Sjödin

Mer läsning

Annons