Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa jagar sista sommarjobben

/
  • LETAR. Lisa Hörnqvist, 17, från Gävle hoppas hitta ett sommarjobb. Hon har tidigare jobbat på ett café, men kan tänka sig nästan vad som helst.
  • PÅ JAKT. Sarah Lundbäck är rekryteringsansvarig för omvårdnad vid Gävle kommun. Enligt henne finns det sommarjobb kvar - men de börjar ta slut.
  • NÖJD.

Har du inget sommarjobb?
Då är det dags att lägga på ett kol.
- Jag är desperat efter sommarjobb och kan tänka mig nästan vad som helst. Jag får ju inget studiebidrag under sommaren, säger Lisa Hörnqvist, 17, från Gävle.

Annons

På fredagen ordnade Arbetsförmedlingen i Gävle Sommarjobbchansen - en mässa där arbetsgivare och sökande får en chans att träffas.

De flesta har redan ordnat sommarvikarier, men än finns det jobb kvar. Främst inom de vanliga branscherna - som handel, industri, restaurang och kommun.

I år är jobben fler än förra året. Skälet till det är att många företag vågar satsa när tiderna inte längre är lika kärva.

- Det är ovanligt många sommarjobb i år. Flera företag har kört hårt det senaste året och nu vill deras anställda ha semester. Men det räcker inte med att bara titta i platsbanken, säger Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen i Gävle.

Det stora utbudet gör också att det fortfarande finns sommarjobb kvar. Gävle kommun behöver 900 vikarier inom omvårdnad i sommar - och det finns tjänster som ännu inte är tillsatta. Främst som personlig assistent.

- Vi har förlängt ansökningstiden för de sista jobben till 25 april, säger Sarah Lundbäck, rekryteringsansvarig för omvårdnad vid Gävle kommun.

Mer läsning

Annons