Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljus framtid för Limöbåten

Limöbåtens framtid ser ut att vara räddad, trots tekniska nämndens sparkrav. Politikerna föreslås besluta om ett nytt treårsavtal för båttrafiken.

– Jag tycker att vi ska ha båten kvar, men vi måste hitta pengarna snabbt, säger nämndens ordförande Curt Nygren (S).

Annons

Limöbåten har gått sin sista tur för säsongen. Som Arbetarbladet berättat tidigare har frågan varit om det blir några turer över huvud taget nästa sommar. Anledningen är det generella sparkrav på fyra procent som ligger på alla nämnder i nästa års budget. För tekniska nämnden har ett av sparförslagen varit att inte förnya det utgående kontraktet för Limöbåten.

Men när ärendet nu ska upp till beslut på nämndens möte i nästa vecka ser Limöbåtens framtid ut att vara räddad. Tjänstemännen föreslår nämligen att en ny upphandling med skärgårdstrafik ska göras för att skriva ett nytt treårsavtal med lämplig entreprenör.

– Det föreslår jag också. När Gävle vill profilera sig som havsstad skulle det se väldigt konstigt ut om vi tog bort den enda båt vi har till den lilla skärgård som finns, säger tekniska nämndens ordförande Curt Nygren (S).

Han tillägger att han skulle bli väldigt förvånad om det inte blir ett enigt beslut när nämnden har sammanträde på onsdag.

Mer läsning

Annons