Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LO:s vice ordförande majtalar i Gävle

I fjol ekade förre utrikes­ministern Jan Eliassons röst över Slottstorget.I år blir LO:s vice ordförande Ulla Lindqvist Socialdemokraternas huvudtalare i Gävle på första maj.

Annons

– Hon är bra. Ulla har varit mycket i Gävle och brukar sitta ordförande på partiets kongresser, säger Carina Holm, ombudsman för Socialdemokraterna i Gävle.

”Vinstlott”

”Vi har dragit en vinstlott i år”, utryckte Socialdemokraterna i Gävleborg i fjol när det stod klart att Jan Eliasson skulle första maj-tala i Gävle.

I år är det ett mer anonymt namn som huvudtalare - men inte nödvändigtvis mindre intressant, enligt Carina Holm.

– Hon kommer även att hålla ett tal under sista april-firandet i Stenebergsparken kvällen före. I övrigt kommer det att bli ungefär som i fjol. Med samling vid Folkets hus och tal på Slottstorget, berättar hon.

Även SSU-ordförande

Förutom Lindqvist kommer även SSU:s ordförande i Gävle, Linnéa Wickman, att hålla tal.

Duon kommer innan firandet i Gävle även att tala för anhängarna i Ockelbo.

I Bomhus kommer lokala riksdagsledamoten Elin Lundgren att hålla tal och i Norrsundet nyvalde LO-ordföranden i Gävle och politikern Wellington Ikuobase.

I Sandviken och i Norduppland är det inte spikat vilka som blir Socialdemokraternas talare. I Hofors blir det fullmäktigeledamoten och SSU-ordföranden Daniel Johansson.

Vänsterpartiet har ännu inte gjort klart med sina talare till första maj i år.

Mer läsning

Annons