Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönesänkning upphov till protester

/
  • Gerd Högström, sektionsordförande i Kommunal Gävle, mötte i går ett 40-tal anställda på kommunens gruppboenden som kommer att få försämrade arbetsvillkor när kommunen byter avtal. Stämningen var stundom upprörd och blev desto mer när de inbjudna cheferna från kommunen anlände för att svara på frågor. Mötet resulterade i förvirring. Kommunen och Kommunal är inte överens om hur avtalet ska tolkas.
  • ”Man tappar helt förtroendet för arbetsgivaren. Det är tragiskt att man gör så här mot oss”, säger Anne-Li Sydorw som arbetar på Ulvsätersvägens serviceboende.
  • Stämningen var upprörd när omkring 40 anställda vid kommunens gruppboenden och ett korttidsboende mötte bland andra kommunens förhandlingschef Roger Kimland. ”Jag förstår att de inte är nöjda, absolut. Jag vill inte stå och låtsas som att det är bra. Avtalet är bra, men det är inte bra för dem eftersom det innebär den här förändringen”, säger han.

Skulle du acceptera att din lön sänks med minst en tusenlapp?

Det måste anställda vid kommunala gruppboenden finna sig i.

Men exakt vad som gäller är oklart – total förvirring rådde under gårdagens möte mellan anställda och chefer.

Annons

Tidigare har anställda på gruppboenden inom Gävle kommun som har sovande jour på arbetsplatsen fått betalt för jourtimmarna, utan ob-tillägg.

Men nu har kommunen sagt upp det lokala avtalet och ska börja tillämpa ett annat som innebär försämrade villkor för personalen.

Under hälften av jourtimmarna kommer personalen bara få 31,80 kronor i jourersättning.

Men Kommunal och kommunen är inte helt överens om hur avtalet ska tolkas.

Enligt Kommunal kommer hälften av jourtimmarna, som varierar från boende till boende, inte att räknas in i sysselsättningsgraden.

För att komma upp i samma sysselsättningsgrad som tidigare – och samma lön – måste personalen arbeta in de timmarna någonstans inom omvårdnadsförvaltningen.

Men enligt kommunens förhandlingschef Roger Kimland räknas alla jourtimmarna in i sysselsättningsgraden. Personalen måste alltså inte jobba in hälften av timmarna. Men det innebär också att deras lön sänks och de som arbetar heltid har ingen möjlighet att jobba sig upp till den lön de har i dag, om de skulle vilja.

– Antingen har jag fel information eller också har Kommunal fel information, konstaterar Roger Kimland.

Varför säger ni upp avtalet?

– För att det kostar cirka 900 000 kronor mer än vad det behöver kosta att bedriva verksamheten. Och kommunen är skyldig att bedriva verksamheten så effektivt och kostnadsmedvetet som det går gentemot kommuninvånarna.

Hur ofta händer det att man sänker lönerna för chefer inom kommunen?

– Man sänker lönerna när man går från ett avtal till ett annat. Annars sänker kommunen aldrig löner. Vi har inte rätt att sänka löner, om du uttrycker det så.

Fast det är ju vad det här innebär.

– Men här kan vi göra det för att det är ett annat avtal. Det är ett avtal som Kommunal centralt har skrivit på och tycker är okej att vi tillämpar.

Varför kan inte Gävle kommun gå i bräschen och behålla bra avtal?

– Här vill man spara de här pengarna helt enkelt, så är det.

Skulle du själv vilja vara på jobbet och få 31,80 kronor per timme för det?

– Nej, jag har inte reglerad arbetstid och jobbar säkert mer än 40 timmar i veckan men har min lön i alla fall. Så fungerar mitt arbetsvillkor, det är olika.

Men jag gissar på att din lön ligger betydligt högre än deras.

– Det gissar du helt rätt i.

Mer läsning

Annons