Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagsnöje på Sörbyskolan

/
 • Sörbyfestivalen som hölls på Sörbyskolan under lördagen blev välbesökt. Förutom loppis, karnevalståg, limbotävling och triathlontävling bjöds det på flera musikuppträdanden.
 • Vill hjälpa. Fredrik Lycksell Stålnacke, Lucas Hagert, Marko Puljojärvi och Khunakorn Siwannaphakdi sålde tvålar, badsalt och växter. Pengarna de får in ska skänkas till skolor i Himalayaområdet.
 • Marita Nordgren från Mårtsbo fyndade på loppis. Lovisa Hedström i nian berättade att pengarna från försäljningen går till Operation dagsverke.
 • Jonas Lundblad och Carina Smångs Lundblad, som har två tjejer som går på Sörbyskolan, passade på att fynda en Håkan Nesser-ljudbok.
 • Den som ville kunde prova på att hoppa studsmatta. Linn Sjölander i sjuan, som tränar både studsmatta och skidor, visade hur man gör en sidovolt.
 • Cecilia Sund, Julia Ulljons, Ida Nilsson, William Hammarlund, Alexander Lind och Kasper Olovsson i trean har haft rymden som tema hela våren och var utklädda till rymdvarelser i karnevalståget. Senare under dagen skulle de visa besökarna rymdsagorna som de skrivit.
 • Vattenballongkastning var ett poppis inslag på Sörbyfestivalen. Moa Tengqvist i sjuan passade på att kasta vattenballong på kompisen Linnea Hedin. Men sedan var det Linneas tur att kasta på Moa.
 • Det bjöds på flera musikuppträdanden under dagen.
 • Helena Kerslow, fritidspedagog på skolan, och dagen till ära utklädd till varelse från yttre rymden, tycker att festivalen är ett bra sätt att presentera Sörbyskolan på.
 • Vattenballongkastning var ett poppis inslag på Sörbyfestivalen. Linnea Hedin och hennes kompisar i sjuan blev rejät blöta innan dagen var slut.
 • I det sambaspelande karnevalståget var många av barnen utklädda. Bland annat syntes flera fjärilar och rymdvarelser.
 • I det sambaspelande karnevalståget var många av barnen utklädda. Bland annat syntes flera fjärilar och rymdvarelser.

Trots att det var lördag sjöd det av aktiviteter på Sörbyskolan i dag.

Det var Sörbyfestivalen som gick av stapeln på skolgården med karnevalståg, loppis, ansiktsmålning, limbotävling, målgång för triathlontävlingen Iron Sörby och mycket annat.

Annons

Samtidigt som man genom festivalen visade upp sin skola samlade Sörbyskolans elever från förskoleklass upp till nian också in pengar till Operation Dagsverke.

Ett av de blötaste sätten göra det på stod fyra tjejer i klass 7 A för. Mot en slant kunde vem som helst få kasta vattenballonger på tjejerna.

– Tur att vi ska turas om att stå här, utbrast Linnea Hedin efter att kompisen Moa Tengqvist fått in en fullträff.

I det sambaspelande karnevalståget var många av barnen utklädda. Här gick både fjärilar och rymdvarelser. De sistnämnda var eleverna i trean som haft rymden som tema hela våren.

– Det är jätteroligt med Sörbyfestivalen. Nu ska vi visa besökarna rymdsagorna som vi gjort om våra rymdgubbar, sa Cecilia Sund, Julia Ulljons, Ida Nilsson, William Hammarlund, Alexander Lind och Kasper Olovsson.

Helena Kerslow, fritidspedagog på skolan, tycker att festivalen är ett bra sätt att presentera Sörbyskolan på.

– Det här är kul för både föräldrar, barn och personal. Alla får ta plats och visa upp något, sa hon.

Mer läsning

Annons