Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lova gillar nya Lergöken

/
  • Förväntansfull. Lova Fagerlund önskar sig låtsashundar, kladdboll och ett riktigt marsvin på födelsedagen.
  • Hej där.  Åttaårige Johannes Blom följde med sin mamma för att titta på de nya dagislokalerna.
  • Fika. Mia Norin, Kevin Zeijlon och Petra Ekman tar en paus.
  • Nytt med många fönster. 10 miljoner kronor har utbyggnaden av Lergöken kostat.

Lergökens förskola i Forsbacka möter framtiden med milda färger och ljusa lokaler.


I går höll den nybyggda avdelningen Galaxen öppet hus.


– Äntligen har vi hela förskolan i samma byggnad. Det blir ett nytt avstamp för oss, säger rektorn Victoria Strandberg Zarotti.

Annons

Tidigare har dagiset varit trångbott, en del avdelningar har inrymts i ett antal lägenheter i området. 10 miljoner kronor har det kostat att få förskolans fem avdelningar under samma tak. Den nyare delen, Galaxen, har många fönster och en rejäl veranda utanför.

– Vi har satsat på utemiljön också, bland annat genom nya lekredskap och nya planteringar, berättar Victoria Strandberg Zarotti.

Galaxen har två avdelningar med sammanlagt 38 barn i åldern fyra till fem år. Lokalerna är rymliga och ligger i nära anslutning till varandra så att ett tätt samarbete ska vara möjligt.

Många nyfikna grannar och föräldrar dök upp i går för att titta närmare på den nya lokallösningen. Bland Galaxens dagliga besökare finns Lova Fagerlund, som ännu är fyra år men svävande nära att fylla fem.

– Jag har födelsedag om fyra dagar, berättar hon.

Lova, liksom de övriga barnen, går i en förskola som arbetar Reggio Emilia-inspirerat. Det är en pedagogik som innebär att alla uttrycksformer ska stimuleras lika mycket. Utgångspunkten är också att barnen kan göra egna val och att de på så vis själva kan vara med och utforma sin vardag.

Mer läsning

Annons