Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucior i Hemlingbyskogen

/

När femåringarna på Tummelisagården firar Lucia är det med mössor under kronorna. I går samlades de i Hemlingbyskogen för ett stämningfullt luciatåg till häst och vagn.

Annons

Strax före klockan åtta på fredagsmorgonen samlades föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar vid Jannes fäbod i Hemlingby för att titta på och lyssna till förskolan Ur och skurs luciatåg.

Snön låg vit längs stigen som lysts upp att en mängd marschaller, hela vägen från orienteringsklubbens stuga till fäboden.

Så blev klockan åtta och då hördes hästen Bertas koskälla klämta från skogen. Vid tömmarna satt tomten och bakom honom lucior, tärnor, pepparkaksgubbar, tomtenissar och en ängel. Alla var bylsigt klädda med overaller under sina linnen, tomtekläder och pepparkakskostymer.

Luciatåget klämde i med sången ”Mössens julafton” och sedan följde en ansenlig repertoar luciasånger. Efteråt blev det fotografering och kramande.

För femåringarna på Ur och skur-avdelningen vid förskolan Tummelisagården är det tradition att fira lucia vid Jannes fäbod i Hemlingbyskogen. I år var det för femte året berättar en av förskolelärarna.

Mer läsning

Annons