Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn cityfestnatt

Ordningen under Cityfestens tredje dag, var med tanke på det stora publikantalet god, tycker polisen. Detta tack vare samverkan med bland annat ordningsvakter. Totalt 27 övereberusade personer omhändertogs av polisen och 7 personer omhändertogs för ordningsstörning.

Annons

Vid 23-tiden stoppades en person som körde moped på Norra Strandgatan. Föraren blåste positivt och misstänks för rattfylleri.

Samtidigt hade en man utanför restaurangen Heartbreak ramlat framåt och slagit i ansiktet. Ambulans kallades till platsen som kunde föra mannen till sjukhus. Vilka skador mannen ådragit vet polisen inte.

Strax efter tolvslaget kallades polisen till Brunnsgatan där några pojkar klottrade på en buss. Handgemäng hade uppstått mellan pojkarna och busschauffören. Tre personer greps misstänkta för skadegörelse. En av de misstänks även för brott mot knivlagen.

En stor mängd alkohol hälldes ut under kvällen och natten. Bland annat närmare 1200 starköl. Många festdeltagare gjorde det självmant efter information av polisen om att det är förbjudet att förtära alkohol inom cityfestområdet.

Mer läsning

Annons