Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lukt sprids i den misstänkt mördade kvinnans bostadsbyggnad

Det luktar illa i fastigheten som en kvinna misstänks ha mördats i. Gavlegårdarna kan inte ge ett rakt svar på när lägenheten ska saneras.

Annons

En illadoftande lukt har spridits i fastigheten på Brynäs där en kvinna i 70-årsåldern misstänks ha mördats.

– Det har luktat illa under flera månader. Men de senaste veckorna har det blivit vidrigt. Jag har kontaktat Gavlegårdarna flera gånger för att jag inte visste vad lukten kom från, men inget har hänt, sade en granne till Arbetarbladet under tisdagen.

LÄS OCKSÅ: Grannen i chock: "Jag hörde skrik från lägenheten"

Odören har nu spridits in i andras lägenheter. Grannen som Arbetarbladet pratat menar att den är en ständig påminnelse om att det kan ha skett ett mord i huset.

Gavlegårdarna är medvetna om stanken. När polisen var till lägenheten i måndags kallades även de dit, och kände den starka lukten. Men så länge avspärrningarna kring brottsplatsen är kvar finns det ingenting de kan göra åt det.

– När polisen ger oss klartecken går vi in och sanerar, säger Niclas Lund, förvaltningschef på Gavlegårdarna.

LÄS OCKSÅ: Den misstänkte mördaren erkänner att han dödat sin mamma

Det är inte första gången som det luktar illa i huset. En dålig lukt har kommit och gått i omgångar under hela hösten.

Senaste gången Gavlegårdarna var på återbesök angående luktproblemen var den 7 oktober. Då menar de att trapphuset var fritt från dålig lukt.

– Om det har kommit luktproblem efter det vågar jag inte svara på. Vi hade en hantverkare där 20 november, och han gjorde ingen reflektion kring att det skulle lukta, säger Niclas Lund.

LÄS OCKSÅ: Barndomsvännen: "Hans mamma var allt för honom"

Det är ännu oklart hur länge kvinnan har legat död i lägenheten. Enligt åklagare Ulf Back är kroppen i sådant skick att det kan ha gått en tid. Under torsdagen genomförs obduktionen.

Mer läsning

Annons