Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycka är en ny lekplats

/
  • Vaktmästare Daniel Mählby fick den stora äran att klippa bandet och förklara Milboskolans nya lekplats invigd. Barnen tittade förväntansfullt på.
  • Vaktmästare Daniel Mählby fick den stora äran att klippa bandet och förklara Milboskolans nya lekplats invigd. Barnen tittade förväntansfullt på.
  • Barnen på Milboskolan rusade i en stor klunga mot sin nya lekplats sedan vaktmästare Daniel Mählby hade klippt bandet och officiellt invigt den.
  • Den nya kompisgungan är en av de mest uppskattade delarna av Milboskolans nya lekplats som invigdes på fredagen.
  • Det stora plåtröret på klätterställningen är uppskattat av barnen på Milboskolan.
  • I samband med invigningen av Milboskolans nya lekplats fick barnen saft och chips.
  • Selma Weiss i tvåan och Emma Larsson i trean tycker att Milboskolans nya lekplats är jätterolig.

På fredagen var det äntligen dags. Milboskolans nya lekplats invigdes med chips, saft och bandklippning.

– Den är jätterolig, tyckte andraklassaren Selma Weiss.

Annons

Det var glädje och förväntan i luften bland barnen i Milboskolans klasser F-3 på fredagsmorgonen. Deras nya lekplats, som byggdes under påsklovet med ny klätterställning och kompisgunga, skulle officiellt invigas.

Vaktmästaren Daniel Mählby fick äran att klippa det traditionsenliga bandet och innan passade han på att säga några väl valda ord till barnen:

– Den gamla lekparken var så gammal att några av era föräldrar säkert lekte i den när de gick i skolan. Jag hoppas att den nya håller så länge att era barn också kan leka här.

Sedan klippte han till med saxen och barnen rusade mot attraktionerna likt en masstart i ett sprinterlopp längs den utrullade röda mattan. Några rusade dock åt ett helt annat håll, mot bordet med chipsskålar och saftglas.

Vännerna Selma Weiss och Emma Larsson tycker att den nya lekplatsen är jätterolig, framför allt plåtröret på klätterställningen.

– Man kan gå på det, krypa i det eller sitta och prata, berättar Selma Weiss.

Eleverna har själva varit med och bestämt i elevrådet hur lekplatsen ska se ut. Sammanlagt beräknas den ha kostat omkring 50 000 kronor.

Mer läsning

Annons