Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckade marknader belönades

/
  • LYCKLIGA BÖNDER. Som representanter för Bondens egen marknad i Gävle och Uppsala fick Marianne Berglund, Jeanette Söderblom Johnsen och Helge Berglund i går ta emot Gefleortens nyinstiftade stipendium på 15 000 kronor. Landshövding Barbro Holmberg bistod prisutdelningen som styrelseordförande Thomas Lundgren höll i.
  • MJÖLK I MASSOR. Sven-Olof och Anna-Karin Sundberg fick ta emot en silverplakett som bevis för att de har levererat god mjölkkvalitet i 13 år. De fick veta att det motsvarar ungefär 9 800 mjölkningar.

Bondens egen marknad i Gävle och Uppsala fick igår motta Gefleortens mejeri-förenings nyinstiftade stipendium.

– Det betyder väldigt mycket, sa Marianne Berglund från Berglunds bageri i Kungsgården.

Annons

Styrelsen för Gefleortens mejeriförening bestämde sig i höstas för att man ville uppmuntra någon person eller organisation som ”på ett förtjänstfullt sätt främjar lokalproducerad mat eller bidrar till en positiv landsbygdsutveckling i Gästrikland eller Uppland.

Stipendiet är på 15 000 kronor och får i år delas mellan Bondens marknad i Gävle och Bondens marknad i Uppsala.

Marianne Berglund sitter med i styrelsen för Gävleföreningen som är inne på sitt fjärde år. Hon ser stipendiet som ett fint erkännande till organisationen.

– Vi har fått projektbidrag förut men det är slut nu, då är det väldigt bra med de här pengarna, säger hon.

Själv värderar hon direktkontakten med kunderna som Bondens marknad innebär.

Jeanette Söderblom Johnsen från Eskesta gårdsmejeri i Tierp, fick ta emot stipendiet i egenskap av ordförande för Bondens marknad i Uppsala.

Mer läsning

Annons