Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhälaren krävs på 3 miljoner kronor av Skatteverket

/
  • Levt långt över tillgångarna. Skatteverkets utredning av lyxhälarens familj visar att de har rört sig med pengar som vida överstiger deras taxerade inkomster. Bilden är från rättegången 18 december 2008.

Den 38-årige så kallade lyxhälaren som fick fängelse för häleri, bedrägeri, bokföringsbrott och grova fortkörningar, krävs nu på över 3 miljoner kronor av Skatteverket. Deras utredning av hans familjs ekonomi visar att de har rört sig med pengar som vida överstiger deras taxerade inkomster.

Annons

Polisen spanade länge på 38-åringen innan han greps hösten 2008. Han var tidigare dömd för häleri. Nu misstänktes han för försäljning av lyxbilar och båtar och andra varor för stora belopp via internet. Polisens utredning pekade på att det gällde affärer på omkring 15 miljoner kronor.

Det blev en lång och svåröverskådlig polisutredning om hans affärer. 38-åringen förklarade sig oskyldig på de flesta punkter. Han hade bara hjälpt kompisar att sälja bilar som han själv inte ägde.

Under utredningen fann polisen flera videofilmer han själv tagit som visade att han flera gånger kört bil i hastigheter som närmade sig 200 km i timmen.

Efter omprövning i hovrätten fastställdes hans straff till ett och ett halvt års fängelse för häleri, bedrägeri, förskingring och vårdslöshet i trafik.

Nu har skatteverket gjort en utredning och kräver honom nu på lite över 3 miljoner kronor inklusive ränta.

Han skönstaxeras för åren 2005 till 2008 och får skatten höjd med drygt 700 000 kronor.

Eftersom han gjort bilaffärerna helt utan redovisning krävs han dessutom på utebliven moms på över 2 miljoner kronor.

Skatteverket begärde in kontoutdrag från flera banker som visar att det under tre år sattes in 2,3 miljoner kronor in på makarnas konton som varken var lön, ersättningar från a-kassa och försäkringskassa eller lån.

Skatteverket kommer också fram till att det skiljer över 700 000 kronor mellan deras redovisade inkomster och deras faktiska kostnader under samma period.

Sambon har berättat att hon fick kontanter av 38-åringen som han hämtade i sovrummet. 38-åringens förklaring att det skulle röra sig om pengar som han har lånat är inte sannolika, enligt Skattenämndens beslut.

Mer läsning

Annons