Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mackmyra Whisky årets gasell i Gävleborgs län

/
  • får utmärkelse. Mackmyra Svensk Whisky AB har av tidningen Dagens Industri utsetts till ett av årets gasellföretag eftersom det är det snabbast växande företaget i Gävleborgs län.

Mackmyra Svensk Whisky AB är det snabbast växande företaget i Gävleborgs län. Därför har tidningen Dagens Industri utsett företaget till ett av årets gasellföretag.


– Under de senaste tio åren har det gått som planerat fast lite bättre, säger Magnus Dandanell, vd och en av dem som grundade företaget i slutet av 1990-talet.

Annons

I dag torsdag åker han till Örebro för att ta emot priset.

– Det blir spännande, säger han.

Mackmyra Svensk Whisky har under de senaste åren ökat omsättningen med flera 100 procent samtidigt som vinsten ökat och företaget blivit allt mer stabilt.

I fjol kom företaget tvåa på Dagens Industris gasellista för Gävleborgs län.

Mellan 2004 och 2007 ökade antalet anställda från 16 till 26 och i år har antalet ökat till över 30.

Drygt hälften jobbar vid destilleriet i Mackmyra och lagret i Bodås och de övriga med försäljning och marknadsfrågor med kontoret i Stockholm som bas.

Magnus Dandanell medger att den rådande finanskrisen och lågkonjunkturen kan medföra risker som man måste gardera sig för. Men han tror ändå att bolaget kan fortsätta öka både omsättning och vinst.

Tidigare i år lanserades den första utgåvan av Mackmyras helt färdiga whisky. Den finns nu på åtskilliga systembolag i Sverige och Dandanell hoppas mycket på den kommande julhandeln.

Ledningen förbereder också utbyggnad av både destilleri och lager för att möta en kommande ökning av efterfrågan.

– Vår styrka har från början varit kombinationen mellan upplevelse och traditionell tillverkning, säger Magnus Dandanell.

Mer läsning

Annons