Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maffigt kulturskolan!

/
  • KÄR TRADITION. Inte mindre 110 barn och ungdomar från Gävle Kulturskolas körer förstärkte symfoniorkestern under lördagens julkonsert som dirigerades av påhittige Jan-Åke Hillerud.
  • LITE PIRRIGT. Alva och Hanna Wenngren har sjungit med Kulturskolan i fyra respektive två år och ser alltid speciellt fram emot julkonserten med symfoniorkestern i konserthuset. Pappa Jonas Wenngren och mamma Petra Jonsson hjälpte till med förberedelser.

Systrarna Alva och Hanna Wenngren älskar att sjunga. Och julkonserten med symfoniorkestern i Gävle konserthus är något alldeles speciellt.

– Det är så mysig stämning, säger Alva Wenngren, 12 år.

Annons

Det är sjunde året som Kulturskolans körer ger julkonsert tillsammans med symfoniorkestern under ledning av Jan-Åke Hillerud. För nioåriga Hanna Wenngren var det tredje julkonserten medan storasyster har hunnit med ett par till under sin tid i Kulturskolans körer.

Trots rutinen fanns ändå en viss nerv inför framträdandet.

– Det är lite pirrigt för mina kompisar ska titta, och farmor och farfar, sa Alva Wenngren.

Flickornas mamma och pappa var hjälpföräldrar under lördagen, för det är mycket som ska ordnas när sammanlagt 110 barn och ungdomar ska få på sig lucialinnen, tomtedräkter, glitter i håret och tända ljus. Men ikväll får föräldrarna Wenngren chans att se sina flickor från åskådarplats, när den andra julkonserten ges.

Dirigent Jan-Åke Hillerud tog hjälp av en adventskalender och ledde symfonikerna och körerna i en lång kavalkad av sånger från alla högtider mellan första advent och tjugondag knut.

Här fanns allt från stämningsfyllt luciatåg, till allsång, klädbyten och en sjungande och strippande tomte.

Mer läsning

Annons