Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittad död i Härjedalen

En man som tros vara den försvunne Linus Lundin hittades i går död i skogen mellan Sveg och Lillhärdal i Härjedalen.
Eftersom det för tillfället inte finns några andra personer anmälda som försvunna i området utgår polisen från att det är den 24-årige Gävlebon som nu återfunnits.

Annons

Det var en älgjägare som vid åttatiden på måndagsmorgonen hittade en död manskropp ett hundratal meter från en skogsbilväg utanför Sveg, bara ett par kilometer från platsen där Linus Lundin senast sågs när han skiljdes från sitt sällskap efter det att bilen som de färdades i fått bensinstopp.
Fördes till Umeå
Tekniker från polisen i Jämtland undersökte i går den döde mannen på platsen innan kroppen fördes till rättsmedicinska enheten i Umeå för fastställande av identitet och dödsorsak.
– Det enda vi med säkerhet vet i dag är att en man hittats död. Kroppen är inte i ett sådant skick att det i dags-läget går att göra en identifiering. Av samma skäl har vi inte heller några uppgifter om eventuella brottsmisstankar, säger Ann-Christine Johnsen, informationsansvarig vid Jämtlandspolisen.
Inga andra försvunna
Lokala poliser i Härjedalen som uttalade sig i media under måndagen utgick dock från att det är den 24-årige Gävlebon som nu hittats eftersom det inte finns några andra personer anmälda som försvunna i det aktuella området.
Det var i slutet av juli som Linus Lundin försvann sedan han och hans kamrater efter motorstoppet delat upp sig och gått åt varsitt håll för att söka hjälp.
När polisen gav upp sökandet fortsatte 24-åringens släktingar och vänner från Gästrikland att leta efter honom på egen hand.
Men inte heller deras eftersökningar gav något resultat.
Avböjde kommentar
Arbetarbladet pratade i går med en nära anhörig till Linus Lundin som avböjde att kommentera de senaste uppgifterna om försvinnandet.
– Vi vet ännu inte vad som hänt och är därför inte beredda att svara på några frågor, sade han.

Mer läsning

Annons