Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med gravsten frikändes

Den 46-årige man som har åtalats för olovligt förfogande av en gravsten frikändes från brottet i tingsrätten. Rätten ansåg att det inte kunde bevisas att det rörde sig om en gravsten. Men mannen dömdes ändå för andra brott som han åtalats för.

Annons

46-åringen hade en rund platta i sin ägo med inskriptioner på. Namn och två årtal tillsammans med symbolerna för född respektive avliden fanns på plattan.

Enligt domen ser inskriptionen ut att vara hämtad från en gravsten. Men åklagaren kan inte bevisa att det rör sig om en gravsten, bland annat har inte stenen kunnat knytas till någon skändad grav, och därför kan mannen inte dömas på den punkten.

Han döms däremot för att ha hotat en kvinna som polisanmält honom. Han hotade med sexuella övergrepp om hon anmälde honom igen. Döms gör han även för att ha hotat personal från Gavlegårdarna med ett järnrör och för att ha kastat en cykel mot en bil.

46-åringen döms till skyddstillsyn och den vård som frivården tillsammans med en läkare anser vara lämplig. Han ska även betala 7 200 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mer läsning

Annons