Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många frågor kvarstår kring knivskärningen

/
  • PLATSEN. Det var här, på Stora esplanadgatan, som den 29-årige Göteborgaren knivskadades i huvudet.

Ännu är omständigheterna kring knivskärningen på Nordost oklara.
Den 29-årige göteborgare som skadats har inte kunnat ge sin version till polisen.
Han har nu kunnat flyttas från intensivvårdsavdelningen till en vanlig vårdavdelning.

Annons

När polisen kom till Stora esplanadgatan på Nordost fann de den knivskadade mannen sittande mot en vägg. Han blödde från huvudet, där han knivhuggits i hals, haka och nacke. Han fördes till sjukhuset där han har legat nedsövd.

Men hur knivskärningen gick till, vad som föranledde den och var i huset det hände är fortfarande frågor som kräver svar.

– Vi vet inte var det hände, det var blod överallt i huset, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Kalju Poltrago.

Ett vittne berättar om att det var livat i trappuppgången och att han ringde upp till sin granne angående detta. Senare kunde han genom titthålet i dörren se hur den blödande mannen gick förbi.

– Jag såg att han var skadad men jag vet inte hur det gick till, berättar han.

Polisen har inte kunnat föra närmare samtal med den skadade 29-åringen, hemmahörande i Göteborg, eftersom han legat nedsövd på Gävle sjukhus. Därför går det fortfarande inte att fastställa detaljer kring vad som hänt. Polisen försöker nu få svar genom att gå igenom fastigheten där den blödande mannen hittades.

– Vi undersöker brottsplatsen för att på det sättet istället kunna få fram vad som hänt.

Enligt uppgifter från Gävle sjukhus är läget för den skadade mannen nu bättre. Han har flyttats från intensivvårdsavdelningen till en vanlig vårdavdelning.

Mer läsning

Annons