Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många köade för inspiration av begagnade prylar

/
  • FLOWER POWER. Lite bohemiskt och lite flower power-känsla ville Gittan Vagerstam från Erikshjälpen skapa i deras utställning.
  • BEGAGNAD. Vad sjöng Babsan? Jo, Anita Lindbloms 60-talsdänga ”Begagnade Rut”, såklart.
  • FLOWER POWER. Lite bohemiskt och lite flower power-känsla ville Gittan Vagerstam från Erikshjälpen skapa i deras utställning.
  • SCHACK. Olle Widegren, 6 år, utmanade pappa Patrik på schack.
  • AUKTION. 1 000 kronor till Världens barn gav Thomas Nylunds auktion på det berömde fotot på den anfallande lappugglan. Nöjd köpare Pirjo Isaksson.

Att återvinning och begagnade prylar är populärt kunde inte var tydligare än när Gästrike återvinnares inspirationsmässa öppnade på lördag. Redan efter tio minuter var det kö vid ingången.

Annons

Lagerlokalen intill återvinningsstationen tillåter bara ett visst antal besökare. Redan efter fem–tio minuter var det fullt. Men många fler strömmade till och fick bilda kö utanför i väntan på att andra tittat färdigt och gav plats för nya besökare.

Med mässan vill man visa att det går att göra mycket med gamla saker. Flera av Gävles loppisar var där med egna utställningar och Gästrike återvinnare informerade om sin verksamhet.

Gästrike återvinnares förbundsdirektör Thomas Nylund invigde mässan och auktionerade ut hälsingefotografen Hilding Mickelssons berömda foto på den anfallande lappugglan.

Fotot upptäcktes av Arbetarbladets fotograf Lasse Halvarsson när han gjorde ett förhandsreportage om mässan.

– Den kan ni inte sälja för 30 kronor, utbrast han förfärat.

Därför blev det auktion i stället och priset 1 000 kronor. Pengar som går till Världens barn-insamlingen. Köpare blev Pirjo och Ulf Isaksson – som själva faktiskt har blivit anfallna av en lappuggla i fjällen en gång.

– Och dessutom har vi nu en perfekt plats att hänga fotot på, sade Pirjo, mycket nöjd över köpet.

Erikshjälpens Gittan Vagerstam hade satsat på 60-tal i montern, blandat med lite 50-tal och 70-tal.

– Och så tänkte vi att det skulle kännas lite bohemiskt och flower-power, sade hon och hade klätt sig själv därefter.

Mer läsning

Annons