Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyfikna på Gävlefabrik

/

Över 1 000 personer tog chansen att se sig om på Billerud Kornäs på lördagens öppna hus. Det var 20 år sedan företaget senast hade en visning för allmänheten.

Annons

Framför allt hade många barnfamiljer kommit för att ta sig en titt på kartongfabriken i Bomhus som hade guidade visningar för utomstående besökare på lördagen.

En blandning av anställda, anhöriga till anställda och en bredare allmänhet passade på att få en glimt av tillverkningen på Billerud Korsnäs. Totalt besökte 1 302 personer företagets öppna hus.

Det var 20 år sedan som allmänheten senast var inbjuden att komma och titta på verksamheten. Nio inhyrda bussar körde turer med tio minuters intervall.

Några av de som guidades runt var familjen Visuri.

– Morfar jobbar här, mormor har jobbat här och faktiskt jag själv också. Nu är det kul att kunna visa resten av familjen hur det ser ut, säger Hanna Visuri som precis ska ta sig en titt i festivaltältet som rests invid fabrikens egen brandstation.

Förutom att det bjöds på korv och bullar fanns också äppeldricka i kartong gjord på Gävlefabriken och kaffe ur muggar även de med ursprung i pappersmaskin fyra eller fem som spottar ur sig material till 200 miljoner förpackningar varje dygn.

Mer läsning

Annons