Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mängder av prylar gick åt

/
  • Malin Jacobsson, Patrik Andersson och Sara Andersson säljer leksaker och böcker som barnen växt ifrån.– Det är första gången jag säljer på en loppis, men det är så roligt att jag redan vill göra det igen, säger Malin.
  • Carolina Falk från Gävle, fyndade en gammal reklamskylt i plåt.
  • En salig blandning av leksaker, porslin, kläder och möbler var till salu på söndagens bakluckeloppis.

Det var full rulle på söndagens bakluckeloppis vid parkeringshuset Konvaljen i Gävle. Loppisentusiasterna trängdes bland leksaker, porslin och kläder i jakten på det bästa fyndet.

Annons

Ett stort gäng köp- och säljsugna personer strosar omkring på taket till parkeringshuset Konvaljen i centrala Gävle, där det hålls bakluckeloppis för andra året i rad.

Bakom ett bord som fullkomligt dignar av spel, böcker och leksaker, står familjen Jacobsson - Andersson från Valbo. Trots att loppisen bara varit igång i en dryg timme har de redan hunnit sälja en cykel och en hel del barnböcker.

– Det är faktiskt första gången som vi deltar i en loppis. Vi kände att det var dags att sälja en del av de leksaker som barnen växt ifrån, säger Malin Jacobsson.

Nioåriga Sara Andersson sparar ihop pengar för att kunna köpa en dator framöver och har inga problem med att sälja sina gamla saker.

– Det är bara roligt, jag säljer mest sådant som jag hade glömt bort att jag hade, säger hon.

Carolina Falk, från Gävle, har sprungit på en gammal reklamskylt i plåt för Coca-cola. 30 kronor fick hon ge för skylten, ett riktigt fynd tycker hon.

– Jag gillar att gå på loppisar och tycker särskilt mycket om gamla skyltar. Nu ska jag gå på jakt efter träningsskor, säger hon och försvinner bort i vimlet.

Sara Sparby
026-15 93 50

sara.sparby@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons