Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns säger nej och Andreas ja till Cityfesten

/
  • SAKNAR OCH SAKNAR INTE. Andreas Duvhammar, 17 år, är en hängiven cityfestbesökare, medan kompisen Måns Hellström inte är lika förtjust. ”Totalt sett har jag alltid roligare innan Cityfesten. Det brukar inte vara någon höjdpunkt”, säger Måns Hellström.

En festkänsla, en publikdragare som får folk att lämna tv-sofforna och ett välkommet extraknäck för en idrottsförening. Cityfesten kommer att bli sörjd och saknad av många

men inte av alla.

Annons

De två kompisarna från Gävle är inte överens.

– På vissa sätt kanske jag kommer att sakna den, men det är mycket som jag inte gillar med den, säger Måns Hellström, 18 år, och vänder sig bland annat mot att busstrafiken läggs om.

Andreas Duvhammar, 17 år, gillade Di Levas spelning förra året och har själv sett fram emot att även få vara i öltälten. Det är själva feststämningen han gillar.

– Det luktar god mat överallt, alla är glada och man får en festkänsla av att vara där, säger han.

Kommunalrådet Carina Blank, s, har tidigare uppskattat festen och artisterna, men har även sett en del av festens baksida genom åren och är inte lika odelat positiv.

– Det man får se som Vuxen på stan kommer jag inte att sakna. Unga människor som inte kan ha kul hela kvällen utan för mycket alkohol eller den här debatten om brottsligheten eller att det har varit våldtäktsförsök, det är inte kul, säger hon.

Hille Åbyggeby hockey har tjänat 1 000-tals kronor genom att städa gatorna i Gävle efter cityfesten. Enligt ordförande Bengt Mickelsson har det varit värdefulla pengar för föreningen.

– Det är ju något vi har budgeterat för varje år eftersom vi har haft ett avtal. Nu får vi försöka hitta andra vägar att få in de pengarna, säger han.

Tommy Westby, delägare i restaurang och bar Helt Enkelt, tycker att allt som drar folk bort från tv-apparaterna är bra. Av den anledningen skulle han sakna Cityfesten, men hoppas att något annat kan ersätta den.

Mer läsning

Annons