Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av läsarkommentarer

(Uppdaterad 9/12) Men varför blandar folk in Facket och färgen på politiken i länet när denna nedläggning är toppstyrd och har varit upp i förhandlingar ända upp på regeringsnivå...

Annons

Kommunen kan och kommunen vill…
Ett sätt att skapa nya jobb kan vara att arbetsförmedlingen och försäkringskassan gör om sina blanketter så att ingen, absolut ingen förstår hur man ska fylla i dom. Då måste fler anställas för att hjälpa alla arbetslösa/sjuka med blankett förfarandet. Det blir många arbetstillfällen då man kan räkna dubbelt upp eftersom den första gruppen nyanställda först måste utbildas i hur man fyller i blanketter. Därefter anställer man nya personer som kan gå in när den första gruppen är på vidareutbildning osv.
Jag skulle också föreslå att en helt ny grupp av människor utses som ska ha som enda arbetsuppgift att kontinuerligt omarbeta blanketterna. Och då även dom behöver vidareutbildning ibland - ja ni förstår säkert hur jag tänker. MAN SKAPAR JOBB!

Men varför blandar folk in Facket och färgen på politiken i länet när denna nedläggning är toppstyrd och har varit upp i förhandlingar ända upp på regeringsnivå och ingen här på fabriken har vetat ett skit!? Vad det handlar om är total inkompetens ifrån Ericssonledningens sida och att man har kört över oss med bulldozer och lämnar misär bakom sig..Och nu ska jag straffas för att ledningen har bestämt att jag ska bli utan jobb, inte jag!För några år sedan så skrattade man lite på Ericsson åt de akademiker som började på det tråkiga stålbolaget i S-viken. Sedan några år tillbaks så har lemmeltåget från Gävle ökat i omfattning oach "alla" vill helt plötsligt arbeta i "Stålbranschen". Problemet är att Ericsson anställda faktiskt inte har den "kultur" som behövs, det går inte att bara "köra fram powerpoint" och tro att de faktiskt genererar mervärde för företaget nu talar jag om tjänstemänn inom ADM framförallt. Ett problem blir nu att det bara är Sandvik som blir tillväxtmotor i närregionen, det finns inte mycket annat förutom detaljhandel och lite små leverantörer/lego leverantörer som kan ge arbetstillfällen vilket är ett klart underbetyg till Gävlekommun och folkvalda. Tyvärr för alla så kommer Sandviks hoppet att släckas då Sandvik expanderar i ASIEN på bekostnad av just enheterna i Sandviken.

 

Tänk att facket och personalen alltid vet bäst.Det går utför med vårt Rike nu, snart är vi praktikanter allihopa..
Ett tips: googla och läs om Bilderberggruppen.. så förstår ni varför vår tid är som den är! Ett hett tips inför valet som kommer. Nu kan vi börja sålla bort alla dom som inte gör vad dom ska, och som inte har empati för oss "vanliga medborgare".

 

Facket kan ju lägga ner verksamheten nu, precis som på Sandvik blev det, företaget leder och fördelar arbetet. Facket har ingen talan, INGENTING att säga till om så LÄGG NER!Jag både lider med Erikssons personal och är orolig för min egen del. Jag jobbar på SANDVIK och vi har fått flera personalchefer ifrån just Eriksson. Är nästa steg att drastiskt minska personalen på SANDVIK nu?
Min uppfattning om personalpolitiken som bedrivits på Eriksson skrämmer mig.
Hoppas att jag har fel.

 

Att inkompetenta chefer från Ericssom börjar på Sandvik var ju också ett sätt att se problemet med nedlagda industrier, att koppla samman Ericsson i Gävle med Sandvik och det är Sandvik som blir mitt nästa projekt att jobba med innan pensionen, ni lyckas då verkligen muntra upp mig.
Sverige har "Övermogen" industri och väldigt dåligt med nyinvesteringar som väsentligt ökar arbetskraftsbehovet. Politiker(gäller alla läger och partier) har mycket annat att stå i säger dom därför missar vi chanserna att långsiktigt bygga upp en livskraftig industri. Görs inget radikalt inom den närmaste tiden, 1-5 år har vi en stenåldersby och ett gigantiskt budgetunderskott samt en pensionsålder på 114 år, så illa är det ty kostnaderna växer men inte inkomsterna, tyvärr. Själv är jag oerhört tacksam att jag byggde min ekonomi för att vara oberoende av Sverige och har både sjukförsäkringar samt pension utan detta lands försorg men har betalat skatt här ändå, tack och lov!!!!produktionsteknikern har rätt... instämmer fullständigt.. man har passiviserat folk här.. hela tiden handlar det om rättigheter, aldrig skyldigheter.. det går utför för sverige..
det här länet styrs av folk som bromsar utvecklingen och som har levt enligt gamla regler..konsekvenserna kommer snart..

 

Toiny - vilken härlig inställning - trots tråkigt och oroligt besked så ser du redan framåt! Heder åt dig - för personer som dig kommer det alltid att finnas arbete.Och blir det inte som "vägra vara arbetslös" säger så väntar den himelska och healande coachingen!

 

Cynism och obefintlig framförhållning. Medveten misshushållning med och förstöring av både mänskligt och materiellt kapital. Det och inget annat står dessa duktighetsministrar för. Aldrig någonsin en Ericssonmobil i min ficka!


För 2-3 år sedan så sa Fredrik Härén just att Ericsson kommer inte växa i Sverige.
Och vi måste inse att vi är inte bäst här i sverige. Vi tror vi är det, så bra sjukvår, så bra.. jaja. Det här är bara början. Se gärna:
http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48

 

Kanske Sjögren skulle fråga sig vad hans högerregering gör istället? Som står handfallna och saknar förmåga till insatser för att stödja näringslivet - och samtidigt kapar arbetarna jämns med fotknölarna med hårdare tag och sänkta ersättningar. Den "kristna kärleken" lyser med sin frånvaro i vintermörkret...


kanske ska socialdemokraterna tänka mer på jobben istället för att köpa helt onödiga datorer till alla gymnasieelever.? lägg pengarna på något vettigare för skjutton. moderaterna gör allt dom kan medan sossarna kan slösa bort hur mycket pengar som helst och bara vänta på att alla ska tycka att högern gör ett dåligt jobb. skandal..

 

Det var aldrig fråga OM utan NÄR. NU kom det.Detta är bara ytterligare ett bevis på det företagsfientliga klimat som råder i Gävle kommun.Att sen som skylla detta på högeralliansen som vissa gör i sina kommentarer har ju bara ett löjets skimmer över sej!Mej veterligt är det sossarna som styr Gävle!Låt vara att Ericsson är ett internationellt företag men det är också Burger King som också dragit sin kos.Listan kommer att bli längre!...tro mej.

 

Jag skäms för att vara Ericsson anställd.
PINSAMT att det företag man gett allt åt agerar på detta sätt.
Har hållit företaget högt men tyvärr har det en en gång visat sig att det ericsson är bäst på är att mjölka ur de personer som arbetar där.
Vinster i miljardklassen och så detta beslut.
Fy faan !

Känner starkt för Er alla.
Jag var med och fick mitt nedläggningsbesked, vid massafabriken i Norrsundet för tvår sedan. Upplever nu åter den tomhet och vanmakt, som jag då kände.
För mig betydde det beskedet bl.a. att jag inte orkade läsa en dagstidning på 10 dagar.
Erik Siggstedt

 

Hej jag vill berätta min syn på detta.
Jag har flyttat till Gävle för ca 3 månader sedan och börjat jobba här på fabriken.
Jag har jobbat många år utomlands så jag har ganska lätt att flytta till skillnad från andra som har rötterna i Gävle. Jag sörjer idag med dom som kanske inte så lätt kan byta jobb och normalt efter 15 år i ett "nischat" yrke så är det inte så lätt att byta heller. Speciellt inte när det knappt finns jobb.
Det jag har märkt sedan jag kom tillbaka till Sverige -03 är att det faktiskt går stadigt utför med Sveriges fabriker. Orsaken är detta:
Vi är alldeles för dyra jämfört med många andra länder som idag ligger mycket nära oss.
Vi betalar ALLT för hög skatt i detta landet som direkt påverkar slutpriset på produkter OCH våran köpkraft och vi alla vet vad det gör med en ekonomi (Förstår man inte det skall man tillbaka till skolbänken).
FORTS. FÖLJERFORTSÄTTNING FRÅN ENERG
Vi MÅSTE innan det är försent förstå vidden av att i många år inte satsa på småföretag som "enda chans" kommer att vara dom som drar Sverige ur krisen nu när storföretagen lägger ner.Vi MÅSTE sluta tro att röda partiet och gröna partiet skall ta oss ur en nedåtgåeende spiral. Vi måste blicka framåt, Satsa på små företagare som på sikt kan bli stora företag. Asea och Ericsson hade 3 anställda i några år innan dom blev stora.Vi måste STOPPA denna okontrollerade massinvandring tills läget har stabiliserats.
Att jobba hårt och intensivt och övertid måste löna sig. Idag så måste företagare "små fuska" för att överhuvud taget få något som helst över efter skatten, DET är inte fallet i våra grannländer där blir det pengar över. Det ger en känsla av ("varför" skall jag jobba hårt när jag ändå inte får nåt extra för det!! Osv) Hur bra är det??
Jag kommer att lämna Sverige troligtvis och i varje fall det "äckligt" röda Gävleborg där det snart inte finns framtid alls.

 

Dj----lar, det har legat i luften som en våt filt 2009! En personalintensiv industri är alltid hotad i ett högkostnads land. Nu tappar både kommun och de drabbade familjerna sina inkoster. Det är för eländigt ... och plötsligt pappade både halmbock och brigg sin dragningskraft.Bra att de kallar anställda som är föräldraledig...
Ska man få information ifrån media???
Det visar hur Ericsson fungerar.Ännu fler arbetslösa som skall söka jobb som inte finns."Det är jobblinjen som gäller"


STACKARS ALLA ERICSSONS ANSTÄLLDA I GÄVLE, vilken fin julkapp ni fått. Ska veta att det är många som lider med er.


Den högerstyrda politiken visar sitt ansikte än en gång!


Det där var Carl-Henrik Svanbergs avskeds present och julklapp till dom anställda på Ericsson och dom inhyrda som är väl lika många som dom 311 kollektiva. Fy fan vilken Jul!


FY FA' D E BARA FÖR JÄVLIGT RENT UT SAGT,MEN DET SPEGLAR JU DEN BESPARINGSHYSTERI SOM FINNS I SAMHÄLLET.Men mitt i allt elände vill jag säga till den drabbade personalen att "gräv inte ner er" det blir "sällan" en jättekatastrof i slutändan,utan saker och ting händer ju under tidens gång,o allt oftast löser saker sig till det bästa,även om det i ens "huvud" råder kaos och katastroftänkande över hur det ska gå i hop....vet hur det är för jag drabbades själv genom Sandviks varsel,men med facit i hand var det rätt ok,och i dag är vi många som skulle kunna tänka oss skicka tackkort till sandvik för att vi blev uppsagda,då det fick oss att vakna o ta tag i livet o i dag är saker och ting mkt bättre.Ta inte alla sorger på förskott,man kan leva ut sin vrede den dagen det verkligen gått åt helvete för en i det privata,men låt inte svarta tankar förstöra all glädje i livet,d blir sällan så ila som man först befarar.Hade en trist jul förra året,men som sagt,d ordnar sig oftast.


ericsso, ni äcklar mig. Ska ni ta bort det lilla som faktiskt gävle HADE kvar. Gävleborgs län har redan bland den högsta arbetslösheten i Sverige. Nu kommer vi säkert få den högsta arbetslösheten genom tiderna. Så säger VDn att det är en tung dag för oss. Tjena han kommer gå rvinst på detta av att skicka ut dessa arbeten till kina. han lider inte ett dugg av det. Varför hjälper inte våra svenska företag sverige i kriser utan de bara tänker på sig själva. vidrigt. gävle går under totalt


Till peter. Håller med dig till fullo, detta måste vara ett verk av högeraliansen, tack vare att dom sängt arbetsgivaravgifter, gjort det möjligt för företag att anställa yngre, ordnat med skattesänkning för inkomsttagarna så att dom ska få en större utrymme till konsumtion samt gjort besparingar inom a-kassan tidigare så att det nu finns pengar att betala ut till de "nya" arbetsökande. Dock så måste man hylla nuvarande regering för att dom ökat arbetskraften i Sverige med nästan 10% då man "tvingat" dom som inte vill jobba att gå och jobba istället för att vara sjukskriven, arbetslös, förtidspensionär, detta har gjort att vi som måste anses "friska" måste konkurrera med annat löst folk som levt på samhället i många år och nu ska ut och vara en belastning för företagen.


Jag måste bara instämma i det som "Ronny" skriver.

Det här kommer att påverka alla de anställda och deras familjer, Gävle och Gävleborg. Nu måste vi alla börja tänka i helt nya banor och det i sig är en mycket stor utmaning. Om Ericsson hade haft lite medkänsla så hade de kunnat väntat till efter jul och nyår. Personligen tror jag att de tog detta beslut nu eftersom Carl-Henrik Svanberg snart ska avgå och en ny högsta chef ska tillträdada. De vill inte den nya chefen börja med att lägga ner verksamhet. Summan av kardemumman blir då att de bryr sig mer om den nya chefen istället för de anställda....


Hejda er - ekonomin avgör - varför anställa en svensk i Sverige när man kan anställa en est i Estland till halva kostnaden? Det kvittar om det är Mona eller Maud som styr kostnaderna blir lika.
Trist är det att hela Ericsons drar, det bvlir ju tomt i Teknikparken också.
Vi tvingas inse att företag inte kan hålla folk sysselsatta med höga löner som gör dyra produkter osäljbara - se SAAB som ett typexempel.


Tyvärr måste nog allas ilska växlas över till Kina i så fall. Ericsson lever i en starkt konkurrenssituation. Om man fortsätter tillverka det som ingen har råd att köpa eller vill ha för det är gammal teknologi så går ju hela företaget i konkurs så småningom.
Gläds i ställer åt alla år som Ericsson givit möjlighet til arbete i Gävle. Ur kaos kommer ofta något bra så se möjligheterna att göra något annat resten av Ert liv än att bara se just i nuet. Byta jobb, plugga, byta ort, byta vänner....HÄRLIGT när livet är så kort!!!
Det är förståeligt och mänskligt att man blir chockad just nu men allt ordnar sig.


Och detta kommer också slå mot transportörerna som hämtar varor hos ericssons alla lager i gävle.. dom kommer väll också läggas ner i och med detta, så räkna att de kommer att bli mer lastbilschafförer som kommer att bli arbetslösa i landet med!!!!!!!!!!!!!!!!!Skit också!
Precis som det började ljusna i konjukturen.
Jag känner djupt med de drabbade kambraterna på Ericsson.
Beskedet är en chock för oss alla här i Gävle.Det värsta är nog att Aktien stiger och Carl-Henrik Svanbergs får en stor bonus som gävles 850 anställda får betala med förlorat jobb.


STACKARS ALLA ERICSSONS ANSTÄLLDA I GÄVLE, vilken fin julkapp ni fått. Ska veta att det är många som lider med er.


Ganska så oroväckande situation.
Vilka jobb eller arbetsplatser kommer finnas kvar med denna utveckling ? Inte bara för Gävleregionen utan för hela Sverige.
Trist för dem Ericssonanställda, lider med er.


Jag tycker synd om ungdomarna också som ska börja söka jobb framöver på en stenhård arbetsmarknad. 40-talisterna går in pension nu. Det blev ingen allmän brist på arbetskraft. De som är i arbetsför ålder i Sverige har blivit fler sedan 1990 enl. statistiska centralbyrån, scb.se, trots att 40-talisterna går i pension. Hittills i år (jan-nov 2009) invandrade 94067 personer till Sverige, ungefär 100 000 per år. Vad ska alla göra? Den tiden är förbi när vi hade en massa manuell tillverkning där det behövdes en massa folk.
Den som inte tror på siffrorna 94067 invandrare kan besöka www.migrationsverket.se klicka på "press" klicka på "statistik" klicka på "beviljade uppehållstillstånd"Carina Blank o Per Johansson måste nu avgå. Då de är företagarfientliga, den här vänskap korruptionen bland sossarna i Gävle måste nu få ett slut. Företag måste finnas o man ska inte behöva vara kompis med Carina Blank eller vara sosse för att driva ett företag i Gävle.


Japp, nu måste carl-henrik vara lycklig över sin välförtjänta "lön" som han får efter att ha gjort "besparingar" lite lagomt före jul, Stor BONUS till carl-henrik nu!, och även alla andra VD:er som säljer ut eller lägger ner Sveriges företag, Sveriges själ!

DETTA ÄR VANSINNE, det som händer idag i Sverige!


Nu har det vänt?
Det här visar ju klart och tydligt (ännu en gång)att vi måste öka "arbetskrafts"invandringen för att klara välfärden.Samtöka lönerna med 2,6%.Massor av jobb blir det då.Vilken dundermedicin!


Välkomen till verkligheten.- av skit helvete och problem. Livet är inge kul i svergieEricsson lägger ner fabriken i Gävle. Över 1000 personer sägs upp. Enda kommentaren från partisekreteraren i Kristdemokraterna Lennart Sjögren är "Vad gör kommunen"? Hans parti sitter i regeringsställning. Vore det inte bättre att han frågade "vad kan vi i regeringen göra". Men Lennart Sjögren har alltid varit en andra klassens politiker, så det var inget annat att vänta från honom.Inte ett dugg förvånad alla högavlönade chefer med löner i miljon klassen det vill säga dom rika i samhället tillhör väl kategorin BORGARE det vill säga dom som sänker de som redan är sängta för att göra sig skälva ännu rikare det är väl så alla borgare fungerar
föresten villka rösta fram borgarna inte f_n var jag då en av dom
Lider iaf med er alla som mister era jobb i denna jätteskandal som alla som kan göra något åt bara blundar åt FY FANDet är väl nu som det nya Arbetar partiet ska visa framfötterna dom gick ju till val på att skapa nya jobb,när dom vann valet var det högkonjuktur så då skapades det jobb ändå men dom tog åt sig äran och folk var dumma ock gick på det. Det är väl nu Alliansen ska ta fram dom jobben som dom gick till val på?? Men det duger dom inte till, det är bättre att sätta åt dom sjuka och arbetslösa.Katastrof KAPITALISMEN har återigen slagit till........aktieägarna blir rikare.......VD´n får högre bonus........Maud Olofsson står återigen handlingsförlamad och tittar på utan att kunde göra något vettigt - en borgerlig regering i ett nötskal........... fy f-n - vakna svenska folket - kräv regeringsbyte NU !!!- Dagens besked angående nedläggning av Ericssons fabrik i Gävle är chockartad för dom som drabbas och nu behöver all kraft och konstruktivitet sättas till för att mildra och lindra de direkta konsekvenserna
-Regeringens varselsamordnare i länet har en viktig uppgift att nu omgående ge tid och kraft åt Gävles situation och snarast belysa vilka åtgärder som staten måste sätta in
- Gävle kommuns politiska ledning har ett tydligt ansvar och uppdrag och jag har lyft upp denna mycket viktiga fråga på kommunfullmäktiges sammanträde på måndag


Varje gång borgarna suttit vid makten så har det gått åt helvete med Sverige och nu är vi på god väg igen och det fattas nu bara att Saab lägger ner.
När vi röstade om EU så skrek EU-anhängarna att om vi inte går med så flyttar jobben men vad har hänt jo jobben flyttar och Ericsson flyttar nu jobb till Lettland,Kina mm.
Fy fan att få detta besked inför jul o nyårshelgerna vi lider verkligen med er alla anställda.Men, gnällspikar ! Ericson kan väl inte behålla personal av sociala skäl. Tider förändras och företag får anpassas därefter.


ALLA anställda inom Ericsson AB har vetat om att ytterligare besparingar skulle komma under år 2009. Fabriken i Gävle har gjort sitt liksom många andra fabriker i Sverige. Hela väst världen har blivit högkostnadsländer så natruligtvis flyttar företagen som kan ut sin tillverkning. Detta har ABSOLUT ingenting med vilket politiskt parti som har makten i lilleputt landet Sverige. Hela världen går mot en globalisering och vad det innbär på sikt är det ingen som vet i dagsläget. Hur kan folk vara så dumma att de skyller på vårt politiker när företagen ändrar inriktning på sin verksamhet. Numera går det ju utmärkt att pendla från Gävle till Stockholm - Uppsala var glad för det ni som bor där uppe.

(Ej registrerad)

Det är en enkel ekvation, om arbetarna kostar en fjärde del och inget socialt ansvar så är det ju billligare att tillverka saker där istället för här. global ekonomi är bra för ägarna inte någon annan. Om inte kommunen är Pro företagande nu så dör Gävle, nu är det dags att ge skattelättnader/ infrastruktur samt andra fördelar till företag som som flyttar hit till Gävle. Så jag säger tvärsemot alla här ovan rösta rött o stämpla , rösta blått och jobba.När jag var anställ på Ericsson i Gävle runt 1989-1990 fanns det så mycket tro på den egna förträffligheten, tekniken att det hela bara kunde gå åt ett håll. Redan då fanns det många yttre hot, konkurrens och teknikutveckling som visade åt ett annat håll. Efter detta har det varit varsel vid teknikskifte, lågkonjunktur och enheter i Gävle har lagts ner. Försök att förbättra var inte genomförbara när jag slutade, det fanns en övertro på både produkt och den egna förmågan trots att det som nu sker skedde då och kommer att fortsätta ske med svensk industri. I mitt jobb har jag gång på gång sett Gävlefabriken att teknik och ekonomi skulle fälla fabriken har jag varit övertygad om länge, idag känner jag tacksamhet för att jag bytte från Gävle till mitt nuvarande arbete i tid. Grunden för det beslut som Ericsson nu tagit lades på 80-talets slut men hade kunnat motverkas om allt anpassats för högsta effektivitet med bästa teknik från början. Ericsson tid som svensk ekonomis motor är över.


Jamen då kommer fler Ericssonchefer att få jobb på Sandvik vilket kommer att leda att de drar ner det företaget i skiten ännu mer, precis som de gjort nu, blir glesbygd i gävleborg, läge att starta rivningsfirma med andra ord!Jag är en av dom som fått detta besked idag och det kom verkligen som en blixt från klar himmel.
En sak jag stör mig på i rapportering av det här är att ingen räknar med dom 250 personer i fabriken
som är anställda av ett bemanningsföretag (Manpower, Addeco, Lernia, Proffice), som också får sparken.
Och dom 250 är bara dom som är inne just nu, denna vecka. Det är ännu fler om man räknar dom som är
utan uppdrag på ericsson just nu (som är hemma idag, men kanske skulle jobba igen nästa vecka osv)
men som ändå berörs av detta.

Sen så kommer detta troligen innebära den sista spiken i kistan för många av bemanningsföretagen i Gävle.
Som praktiskt taget enbart hyr ut konsulter till Ericsson i dagsläget.
Självklart kan politiker påverka om man vill, man blir väldigt arg då man läser vissa som verkar mena att man inget kan göra eftersom kapitalisterna gör som dom vill.
Politik är att vilja förändra inte som dagens regering bara stå på sidan om och säga att marknaden ska sköta detta själv, men jag förstår att Alliansen har den åsikten eftersom det är grunden i borgerlig politik att politikerna inte ska lägga sig i vad kapitalisterna gör.
Kapitalismen är ingen naturlag och varför inte försöka tänka i nya banor nu när vi ser vad kapitalismen går för?Vad har det för betydelse vilken regering som sitter vid makten när ericsson tar ett beslut att lägga ner???
Mågga kommentarer vrålar om detta, kan bara konstatera att det finns hjärntvättade,naiva blåögda och dumma skribenter.
Men hörrö ni vilken tur att Gävle är styrt av socialdemokrater då så dom får visa vilken handlings kraft och kreativitet det finns i denna kommun och allt kommer att bli rosen rött...vill avsluta med att skicka en empatisk och varm tanke till alla som tyvärr kommer att bli arbetslösa i denna för hatliga låg konjuktur...JAha ja.. och nu kommer socialisterna skylla på alliansregeringen igen..
Låt oss konstatera att enklare arbeten SKA göras i låglöneländer.
Tror ngn på fullt allvar att Kinas ekonomiska SPRÅNG beror på landets överlägsna teknologi.
Nästa Kinasteg är att "köpa" kunskaper genom "KÖP" som tex SAAB.
Om inget görs som tex i ericssonfallet=att utlokalisera "enkla" jobb så kommer KINA et concortes att köpa hela företaget, när det blivit på obestånd.
Så kära socialister inse faktum. Vår konkurrensförmåga gällande arbetskraftkostnaden är inte gångbar längre. ."Sossemaffian i Gävle"
Det var nu det dummaste jag har hört på länge...........Vad har kommunledningen med Ericsons nerläggning att göra ? Snacka om vilsen i pannkakan !!
Verken kommunledning eller regeringen har något att göra med Ericsons bäcksvarta besked - däremot har de väldigt mycket att göra med hur de som varslats ska omhandetas och se ljuset i tunneln och få framtidstro om nytt arbete någonstans i kommunen.
Så - Borgerliga regering - och sossestyrda kommun - få lite fart på hjärnkontoren och kom med konstruktiva lösningar - NU !!!!Från JÄRBO
jaha då kommer det flera inkompitenta chefer till sandvik i sandviken då......
Lånade denna lysande kommentar från en tidning....

Mer läsning

Annons