Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförslaget: Gör om Strömvallen till en stor trädgård

/

I ett utförligt medborgarförslag föreslås Strömvallen göras om till en stor trädgård – "Gävle Garden". Personen som lämnat förslaget tror att det skulle kunna bli en turistfälla.

Annons

Över gamla a-planen skulle en stor blomsterplantering anläggas, om Gävle Garden vore verklighet. I mitten av trädgården vill personen som lämnat medborgarförslaget se en 15 meter hög installation av blommor och glas. Gamla läktaren skulle bli reklamplats samt ytterligare plats för blomsterarrangemang.

Vid läktaren ut mot vägen tycker personen att man kan låta bygga upp ett hotell med 150 små rum, som då skulle kunna hyras ut till studenter och turister.

Utrymmet mellan Strömvallen och Konserthuset vill personen se att det byggs en minst sju våningar hög, elipsformad byggnad på som sträcker sig ut över Gavleån. Även där skulle 150 rum finnas, som ett hotell till Konserthusets gäster. Med hjälp av videoglasögon alternativt bildskärmar skulle hotellets gäster sedan kunna se konserterna därifrån. På sjunde våningen vill hen ha en cafeteria.

Även Gavleån vill personen ska bli tjusigare, och föreslår en upplyst fontän.

Medborgaren menar att detta koncept skulle bli en turistfälla, som avslutar förslaget med "Konsert, övernattning på hotellet plus en dag att bese 'Garden'".

Mer läsning

Annons