Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Media Markt-kuppen mot en lösning

/
  • FÅNGADE PÅ BILD. Här är övervakningsbilderna från Media Marktkuppen i Valbo. Men polisen har också tillgång till filmer som togs några dagar tidigare som man tror är samma personer när de planerade stölden.

Media Markinbrottet i Valbo kan vara på väg att lösas. Polisen i Stockholm har gripit personer som kan ha med stölden att göra. Polisen jämför nu övervakningsbilderna från Gävle med motsvarande från Stockholm.

Annons

I Media Markts övervakningskameror syns maskerade personer plocka på sig de värdefullaste varor de kunde hitta. Strax innan har de kört in genom varuhusets fasad med en stulen hjullastare.

Men polisen tror att de har tjuvarna på bild även omaskerade.

– Vi tror att de har varit i butiken och rekat dagarna före, säger polisens förundersökningsledare Bo Westergren.

Nu samarbetar Gävlepolisen med kollegor i Stockholm och jämför övervakningsbilderna med brottsmisstänkta personer där.

– Det har gripits personer i Stockholm som kan ha med Valbostölden att göra, säger Westergern.

Enligt uppgift kan det handla om personer som några dagar senare krossade en ruta till en butik i Skärholmen i Stockholm.

Det var natten till 3 december som några personer stal en hjullastare i Valbo och körde in i Media Markt. Först använde de fordonet till att flytta en av de jättestenar som har lagts ut för att hindra den typen av inbrott.

När första polispatrullen kom fram mötte de en Audi med släckta lyktor på väg ut från parkeringen. Polisen följde den misstänkta bilen i hög fört mot Gävle och vidare söderut på E4. I Mehedebytrakten blev farten så hög att polisen valde att släppa kontakten med bilen.

Tjuvarna stal främst spelkonsoller och bärbara datorer.

Mer läsning

Annons