Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer fusk på högskolan l Fyra studenter till har stängts av

Ytterligare fyra studenter vid Högskolan i Gävle har stängts av från undervisningen på grund av fusk. Därutöver har två studenter fått en formell varning.

Annons

Studenterna har enligt skolans disciplinnämnd bland annat kopierat mätvärden i en labrapport, använt sig av fusklappar under tentamen och en student som hade som examensuppgift att konstruera en egen karta kopierade helt enkelt en annan students karta.

Arbetarbladet har tidigare rapporterat om hur sju av högskolans studenter ertappats med fusk och stängts av från undervisningen. Informationen om att plagiat är otillåtet får studenterna redan vid ankomsten. Alla nya studenter på högskolan får skriva under ett intyg om att de har förstått hur man refererar.

Högskolan har sedan en tid arbetat aktivt med att upptäcka fusk. Alla studenters texter förs över i ett kontrollsystem som sedan talar om med hur stor sannolikhet texten kommer från en annan källa.

Arbetarbladet har sökt Högskolans rektor, Maj-Britt Johansson, och skolans prorektor, Svante Brunåker, för en kommentar utan att nå någon av dem. Anna Norling

Mer läsning

Annons