Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer kända artister ska rädda Sommarkväll i Gävle

/
  • Förre arrangören Sergio Magazine & Event har hoppat av Sommarkväll i Gävle. Nu letar kommunen efter en lösning till kommande sommaren.
  • Petra Ederborg, Gävle centrumsamverkan.

Trots Sergio Magazine & Events avhopp som arrangör för Sommarkväll i Gävle kommer det bli sommarkvällar i Gävle till sommaren. Det hoppas i alla fall Petra Ederborg på Gävle centrumsamverkan, men hon kan inte lova något.

Annons

Under torsdagen berättade Gävle kommun att den tidigare arrangören för gratiseventet, Sommarkväll i Gävle, hoppar av uppdraget. Nu vill Petra Ederborg starta om på ny kula, men kan inte lova hur sommarkvällarna kommer att se ut till den kommande sommaren.

LÄS OCKSÅ: Arrangör hoppar av Sommarkväll

– Vi jobbar ju för någon form av aktivitet, men hur många kvällar det gäller och i vilken regi det blir är inte klart ännu. Sommarkvällar har varit väldigt populärt, men har sakta mattats av under en tid.

Vad menar du med att det "har mattats av"?

– Feedbacken från besökare har varit att det var fler kändisar förr som uppträdde. Många av de artister som nyligen har uppträtt under Sommarkvällarna har väl mer varit på gång i deras karriärer. Återkopplingen har varit att artisterna inte varit tillräckligt kända.

Joakim Lundberg är evenemangsansvarig vid Gävle kommun och han välkomnar nu människor att höra av sig om de vill hjälpa till med Sommarkväll i Gävle.

– Är man en kreativ människa som har en idé och en ekonomisk plan för hur man vill genomföra Sommarkväll så är vi öppna för förslag. Nu gäller det att vi får fler samarbetspartners och aktörer från näringslivet som vill vara med och bidra till Sommarkvällarna.

Det kostar mycket att genomföra sommarkvällarna och ekonomin som varit till evenemangen har inte mött arrangörens ambitionsnivå.

– Det är ju en ekonomisk fråga som gör att eventet ska kunna flyta på som vanligt, det är ju en dyr bransch det här, säger Petra Ederborg.

– Artisterna tror jag mycket på, de är ju ett dragplåster. Samtidigt är vi ute efter en familjefest och vill ordna något för de som inte har möjlighet att åka iväg under sommaren.

LÄS OCKSÅ: Svensktoppen till Sommarkväll

Mer läsning

Annons