Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midroc satsar på solceller i Norrsundet

Gävleföretaget Solar- wave får mer råg i ryggen när ett riskkapitalbolag i Midroc-koncernen går in som delägare och finansiär.
– Solarwave kan växa ordentligt under den närmaste tiden, säger Andreas Gunnarsson, investeringsansvarig i Midroc New Technology AB.

Annons

Hur mycket pengar det handlar om vill varken Andreas Gunnarsson eller Solarwaves huvudägare Bengt Skörelid avslöja.

– Det är en ansenlig summa. Vi får en rejäl plattform för att förverkliga flera av våra idéer, säger Bengt Skörelid.

I Norrsundet

För ett och ett halvt år sedan började han undersöka förutsättningarna för solcellstillverkning i Norrsundet. Tanken var att det skulle kunna ersätta jobb som försvann när massafabriken lades ned.

Det utmynnade i bildandet av Solarwave, ett företag som i vintras började leverera solcellsdrivna vattenreningsanläggningar till byar i Kenya i östra Afrika.

I mitten av juli slutfördes förhandlingarna med Midrocs riskkapitalbolag.

Anställer några

Andreas Gunnarsson ser möjligheter att koppla ihop Gävleföretagets produkter och utvecklingsarbete med projekt som Midroc satsar på i bland annat Afrika.

Bengt Skörelid räknar med att kunna anställa en handfull personer under de närmaste månaderna, bland annat i Gävle där man öppnat kontor i Teknikparken.

Tillverkning och montering sker tills vidare i samarbete med företagen Euromaint och Midroc i Norrsundet respektive Sandviken.

Mer läsning

Annons