Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet i Gävle känner av medvinden

/
  • UPPÅT FÖR PARTIET. Miljöpartiets lokala språkrör, Inger Schörling och Roger Persson, gläds åt partiets framgångar i de senaste opinionsmätningarna. I går invigde miljöpartiet i Gävle sin nya lokal på Nygatan med öppet hus.

Nya lokaler i Gävle och stora framgångar i opinionsmätningarna. Miljöpartiet de gröna har flyttat fram positionerna i dubbel bemärkelse.

– Den största effekten är att nu är våra frågor på agendan, säger Inger Schörling, tidigare Europaparlamentariker och numera kommunpolitiker.

Annons

När Statistiska centralbyrån i veckan presenterade den senaste väljarsympatiundersökningen fick den rödgröna majoriteten egen majoritet och Miljöpartiet blev tredje största parti med 8,4 procent av rösterna. I går kom Sifo med nya siffror som gav miljöpartiet av 10,3 procent av väljarna, den högsta siffran sedan 1995.

Partiets lokala språkrör, Roger Persson och Inger Schörling, tror att medvinden i opinionsmätningarna mestadels beror på att miljöfrågorna nu är en stor del av nyhetsrapporteringen och samhällsdebatten.

– Vi känner att potentialen finns där och det kan bli ännu mer för det är ju våra frågor som är på tapeten. Klimatfrågor och ett hållbart samhälle har vi pratat om sedan 1981. Sedan har vi ju populära språkrör och det ska man inte glömma bort för vi måste ha någon som för fram frågorna, säger Inger Schörling.

”Känns härligt”

Miljöpartiet i Gävle lämnade 1 december sin gamla källar- lokal på Norra Kopparslagargatan för en större lokal på Nygatan i Gävle. I går invigdes den nya hemvisten med öppet hus.

– Det känns härligt att flytta upp ur källaren. Vi har varit på väg väldigt länge. Vi växer som parti och fick inte plats längre, säger Bodil Ceballos.

Generellt sett brottas alla partier med vikande medlemssiffror. Men Miljöpartiet i Gävle ökar, och har nu 150 medlemmar efter att ha legat runt cirka 100 under många år.

Mer läsning

Annons